Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi A4“ išskirtinumą ir beribį įžūlumą rodžiusiam kelių ereliui Kauno policija prikirpo sparnus

Už chuliganišką vairavimą Garliavoje 28 metų vairuotojui paskirta 1 500 litų bauda ir 18 mėn. atimta teisė vairuoti transporto priemones.
„Audi A4“
„Audi A4“ / Gamintojo nuotr.

Kaip pirmadienį praneša Kauno policijos atstovai, dar 2013 m. liepos 25 d. apie 14.00 val. automobilio „Audi A4“ vairuotojas V.R. (gim. 1985 m.) važiuodamas Garliavoje, Vytauto gatve dėl chuliganiškų paskatų, šiurkščiai pažeisdamas viešąją tvarką, rodydamas aiškią nepagarbą visuomenei, jo vairuojamo automobilio išskirtinumą, įžūliai ir pavojingai vairavo automobilį, t.y. vairuotojas vairuodamas transporto priemonę prieš persirikiuodamas iš pirmos eismo juostos į antrąją neparodė atitinkamos krypties posūkio signalo, neįsitikino, kad tai daryti saugu, nedavė kelio ta pačia kryptimi gretima eismo juosta važiavusiam automobiliui dėl ko šis privalėjo keisti važiavimo kryptį ir greitį.

Sustojęs važiuojamosios dalies viduryje automobilio „Audi“ vairuotojas išlipo iš savo vairuojamo automobilio, elgėsi neadekvačiai, o nuvažiuodamas pro langą iškišo ranką parodydamas necenzūrinį gestą.

Po to tas pats „Audi A4“ vairuotojas iš chuliganiškų paskatų staigiai stabdė ir sustojo važiuojamosios kelio dalies viduryje, tuo sukeldamas pavojingą situaciją ir priversdamas kitus eismo dalyvius staigiai stabdyti ir keisti savo judėjimo kryptį, siekiant išvengti susidūrimo.

Šiais savo veiksmais transporto priemonės vairuotojas kėlė realų pavojų kitų eismo dalyvių saugumui. Sustojęs važiuojamosios dalies viduryje automobilio „Audi“ vairuotojas išlipo iš savo vairuojamo automobilio, elgėsi neadekvačiai, o nuvažiuodamas pro langą iškišo ranką parodydamas necenzūrinį gestą.

Toks transporto priemonės vairuotojo elgesys traktuojamas kaip chuliganiškas vairavimas, atsakomybė už tokį pažeidimą numatyta LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 124(2) str. 2 d.: „Chuliganiškas vairavimas, tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo dviejų tūkstančių penkių šimtų iki trijų tūkstančių penkių šimtų litų“.

Vairuotojui už šį pažeidimą paskirta 1 500 litų bauda ir 18 mėn. atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Kauno apskrities policija informuoja, kad Kelių eismo taisyklių pažeidėjų elgesys vertinamas principingai ir primena vairuotojams, jog būtina laikytis įstatymų bei gerbti vieniem kitus. Vairuotojams reiktų žinoti, kad jie yra stebimi kitų eismo dalyvių bei vaizdo stebėjimo kameromis įrengtomis Kauno mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius