Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ avarijos Šalčininkėliuose kaina: čigonų taboro iš Baltarusijos nepasiekė 1,2 mln. litų vertės heroinas

Aiškėja specialios policijos operacijos prieš narkotikų gabentojų užkulisiai ir detalės.
Sulaikyti kvaišalų gabentojai
Avariją patyręs kvaišalų gabentojų automobilis / Vilniaus policijos nuotr.

Per tikslinę operaciją paimta daugiau kaip keturi kilogramai heroino, kurio didmeninė vertė apie 400 000 litų, o pardavus – 1 200 000 litų, pažymima antradienį sostinės policijos Viešųjų ryšių poskyrio atstovų išplatintame pranešime.

15min.lt dar savaitgalį rašė apie šią operaciją, kurios metu policija vijosi „Audi“ automobilį, netoli Šalčininkų atsitrenkusį į autobusų stotelę.

Nei policija, nei prokuratūra beveik tris paras nekomentavo šio fakto, jis nebuvo įtrauktas net į viešą kriminalinių įvykių suvestinę.

Anot antradienį prabilusių policijos atstovų, šių metų balandžio mėn. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai, talkinant Vilniaus teritorinės muitinės pažeidimų prevencijos skyriaus mobiliosios grupės poskyrio pareigūnams, atliko tikslinę operaciją ir užkirto kelią narkotikams patekti iš Baltarusijos į Vilniaus romų taborą.

2009-aisiais metais suaktyvinus kontrolę dėl narkotinių medžiagų platinimo Vilniaus romų tabore, buvo nustatyta, kad narkotikai į taborą patenka ne tik iš miesto prekeivių, bet jų platinimu užsiima ir patys romai, gyvenantys tabore.

Surinkus duomenis ir atlikus analizę, šių metų balandžio mėn. tikslinės operacijos metu, kertant Lietuvos valstybinę sieną, buvo sulaikytos dvi transporto priemonės – viena vežė krovinį (narkotikus), kita lydėjo jį. Įtarus nusikalstama veika, numatyta Lietuvos Respublikos Baudžiamajame kodekse 199 str. 2 d. ir 260 str. 3 d. (neteisėtas labai didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimas ir kontrabanda), sulaikyti trys asmenys, iš jų du vilniečiai – A.B. (gim. 1969 m.) ir L.B. (gim. 1966 m.) bei alytiškis K.Š. (gim. 1969 m.).

Narkotikų kontrolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Atlikus neatidėliotinus procesinius veiksmus asmenys buvo laikinai sulaikyti, vėliau, teismo sprendimu, atsižvelgiant į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumą visuomenei, teismas skyrė sulaikytiesiems griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Pareigūnai toliau tęsia darbą.

Vilniaus policijos nuotr./Sulaikyti kvaiaalų gabentojai
Vilniaus policijos nuotr./Automobiliu gabenta daugiau nei 4 kilogramai heroino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius