Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas ciniškam 15-metės žagintojui pridėjo dar pusmetį kalėjimo

Prokuroro prašymu nepilnametės žagintojas Dovydas Dževečka nubaustas griežčiau. Biržietis kalės iš viso ketverius metus.
Dovydas Dževečka
Dovydas Dževečka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, patenkinęs Panevėžio prokuroro kasacinį skundą dėl sumažintos bausmės nepilnametės žagintojui, nuteisė jį griežčiau paskyręs ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

2012 metų vasarą penkiolikmetę išžaginęs biržietis Dovydas Dževečka už šį nusikaltimą buvo nuteistas šešerių metų laisvės atėmimu, bet vėliau Panevėžio apygardos teismas šią bausmę buvo sumažinęs iki trejų metų šešių mėnesių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Seksualinis priekabiavimas, prievarta

Panevėžio prokuroro Igno Railos teigimu, apeliacinės instancijos teismas buvo nepagrįstai panaikinęs baudžiamąją atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikaltimo padarymui įtakos turėjusį apsvaigimą nuo alkoholio. Šią aplinkybę buvo pripažinęs ir pats kaltininkas, rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės pirmadienį paviešintame pranešime.

Aukščiausiasis Teismas sutiko su prokuroro nuomone, kad apeliacinės instancijos teismas, vertindamas nuteistojo sugebėjimą valdyti savo veiksmus neblaivumo būklėje, sulygino iš esmės du skirtingus ir nepalyginamus socialinius reiškinius – girtumo įtaką vairuojant automobilį ir atliekant išžaginimo veiksmus.

Nuteistasis privalės nukentėjusiajai atlyginti pirmosios instancijos priteistą ieškinį – 10 tūkst. litų neturtinės žalos.

Baudžiamajame kodekse už nepilnamečio asmens išžaginimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki dešimties metų.

D.Dževečka nuteistas už tai, kad 2012 m. vasarą, vieną birželio naktį, nuvežęs nepilnametę į savo patėvio sodybą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, panaudodamas prieš tuomet 15-metę paauglę fizinį smurtą, smaugdamas ją išprievartavo.

Žagintojas neigė prievartavęs auką: esą tai vyko abipusiu sutarimu.

„Ji neprieštaravo lytiniam aktui, ji man sakė tik „nežinau“, o paskui nieko nebesakė, nesipriešino, tad supratau, jog ji nori“, – aiškino kaltinamasis.

D.Dževečka pabrėžė, kad „ji pradėjo kūkčioti tik tuomet, kai baigiau“.

Vaikino supratimu, jei tik paauglė būtų norėjusi, prievartos būtų išvengusi. „Namas, kur tai įvyko, yra vidury kaimo, aplinkui jį yra namų, iki kaimynų durų gal dvidešimt metrų. Kai atvykome prie namų, automobilį palikau gal penki septyni metrai iki namų durų. Jei ji būtų rėkusi, kaimynai būtų išgirdę, nes pas juos degė šviesa“, – užfiksuota teisiamojo parodymuose.

Be to, D.Dževečka vis pabrėždavo, kad mergina atrodė kaip 18-metė. Vaikinas iš draugų buvo girdėjęs, kad jei partnerei yra bent 16 metų, užsiimti seksu su ja galima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius