Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką Vilniaus mašinvagių mafijos byloje

Daugeliui gaujos narių, tarp jų ir parlamentaro sūnaus sukeltoje kraupioje avarijoje išgarsėjusiam keleiviui Svajūnui Jonynui, patvirtintos griežtos bausmės. Tik vienas nuteistųjų nudžiugintas daline amnestija.
Svajūnas Jonynas
Prie „Audi TT“ vagystės prisidėjęs S.Jonynas gerų žinių iš teismo nesulaukė. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, mažiausiai šešių asmenų grupuotė dar 2000–2003 metais Vilniuje vogė brangius ir prabangius automobilius.

Išaiškintos šių transporto priemonių vagystės:

Audi TT, pavogtas Kanklių g., apie 140 tūkst. litų vertės.

Audi A8, pavogtas Rygos g., apie 132 tūkst. litų vertės.

Audi Allroad, pavogtas Filaretų g., apie 174 tūkst. litų vertės.

Volkswagen Bora, pavogtas Debesijos gatvėje, apie 40 tūkst. litų vertės.Anksčiau neteistam kauniečiui E.Jakubauskui už grotų teks praleisti beveik 11 mėnesių mažiau.

Dėl didelės vertės svetimo turto vagysčių į teisiamųjų suolą pasodinta ir nuteista spalvinga vilniečių bei kauniečių kompanija.

Išgarsėjo per avariją prie Nemenčinės

Organizuotos grupuotės narys buvo ir Seimo nario Broniaus Bradausko sūnaus sukeltoje kraupioje avarijoje išgarsėjęs keleivis S.Jonynas.

Kaip pasakojo 15min.lt, parlamentaro sūnaus Andriaus vairuojamas „Subaru“ Nemenčinės plente Naujametę naktį kaktomuša rėžėsi į kitą automobilį, kuriuo iš Vilniaus centro po fejerverkų programos namo keliavo vyras ir dvi paauglės. Abu vairuotojai žuvo, o S.Jonynas (išgarsėjęs, kai dalyvavo Vilniuje viešėjusio Estijos vidaus reikalų ministro limuzino vagystėje 2001-aisiais) tik susilaužė ranką bei koją.

Už grotų – 11 mėnesių trumpiau

Antradienį nuteistieji išgirdo galutinę ir neskundžiamą Lietuvos Aukščiausiojo teismo (LAT) nutartį.

Atmesdama kasacinius skundus, mašinvagiams S.Jonynui, Dainiui Sorakui, Andrejui Motuzui, Tomui Varnui bei Leonidui Žemiui LAT teisėjų kolegija paliko galioti tas pačias bausmes, kurias buvo skyręs Vilniaus apygardos teismas ir kurių nuteistiesiems nepavyko užginčyti Lietuvos apeliaciniame teisme.

Aukščiausiasis Teismas nudžiugino tik 37 metų Edvardą Jakubauską, dirbusį vienos Kauno bendrovės vadybininku, šioje byloje apkaltintą dėl dviejų epizodų. Anksčiau neteistam kauniečiui skirta bausmė – 4 metai ir 6 mėnesiai nelaisvės – šiandienine LAT nutartimi sutrumpinta penktadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius