-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas patvirtino, kad verslininkas Tomas Ambrazas nekaltas dėl skandalingos prekybos kvaituliniais šalavijais

Galutine ir neskundžiama nutartimi patvirtinta, jog interneto svetainės Buzas.lt ir „Amsterdamo“ parduotuvių šeimininkas Tomas Ambrazas už kvaišalų prekybą buvo nuteistas nepagrįstai, o vėlesnis išteisinamasis nuosprendis – visiškai teisingas.
T.Ambrazas
Tomas Ambrazas / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį popiet paskelbė, kad skandalingai pagarsėjęs ir po teismus tampytas vilnietis verslininkas 27-erių metų T.Ambrazas pagrįstai buvo pripažintas nekaltu dėl prekybos kvaituliniu šalaviju.

Generalinės prokuratūros skundą išnagrinėjusi LAT kolegija, kurią sudaro teisėjai Vladislovas Ranonis (pirmininkas), Antanas Klimavičius (pranešėjas) ir Vytautas Greičius, paliko galioti išteisinamąjį Vilniaus apygardos nuosprendį, o apkaltinamąjį pirmosios instancijos teismo verdiktą pripažino neteisėtu ir nepagrįstu.

Galutinę ir neskundžiamą nutartį paskelbę teisėjai pabrėžė, kad apeliacinės instancijos teismas T.Ambrazą buvo išteisinęs logiškai, nes sveikatos apsaugos ministro įsakymas uždrausti kvaitulinį šalaviją buvo išleistas šeštadienį, o pareigūnai, apsimetę pirkėjais, pardavėją „supakavo“ jau pirmadienį. Verslininkas prenumeruodavo „Valstybės žinias“, tačiau šio įsakymo dar nebuvo perskaitęs.

Tą pačią dieną T.Ambrazas nurodė savo pavaldiniams draudžiamąjį preparatą išimti iš prekybos. Po kurio laiko ir vėl nusikalstamos veikos modelį imitavusiam pareigūnui, telefonu pasiteiravusiam apie šalaviją, pardavėjas labai konkrečiai atsakė: „Uždrausta, neprekiaujam.“

15min.lt primena, kad prieš metus Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas buvo skyręs vilniečiui vienų metų viešųjų darbų bausmę, įpareigojant jį per 10 mėnesių neatlygintinai dirbti 400 valandų viešųjų darbų, viešuosius darbus atliekant po 40 valandų per mėnesį visuomenės labui. Teismas taip pat buvo konfiskavęs iš jo 200 litų, gautus pardavus 5,496 g minėtos psichotropinės medžiagos.

T.Ambrazą išgarsinusi interneto svetainė Buzas.lt nuo praėjusių metų pradžios nebeveikia, uždarytos ir „Amsterdamo“ parduotuvėlės, o jas valdžiusi bendrovė „Viltis“ apskritai buvo likviduota.

Kaip skelbta anksčiau, prieš kelerius metus pirmosios legalių psichotropinių medžiagų parduotuvės atidarytos Vilniuje, netrukus jų tinklas išplito į Kauną ir Panevėžį. T.Ambrazas planavo plėtrą ir į kitus miestus, o iki tol jų gyventojai prekių galėjo įsigyti internetu ar iš platintojų visoje Lietuvoje.

Viešai buvo siūloma įsigyti įvairių augalinės kilmės preparatų, sukeliančių atpalaiduojamąjį ar haliucinogeninį poveikį. Kaip yra sakęs šių parduotuvių ir internetinio tinklalapio Buzas.lt savininkas T.Ambrazas, legalių marihuanos ar stipresnių narkotinių medžiagų pakaitalų.

Verslininkas naudojosi tuo, kad jų sudėtyje esančios cheminės medžiagos nebuvo įtrauktos į draudžiamų medžiagų sąrašus Lietuvoje. Šie sąrašai nuolat buvo pildomi, todėl ir prekių asortimentas  kito.

Tačiau 2008 m. gruodžio mėnesį legalių kvaišalų upė pamažu ėmė tvenktis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius