-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiojo Teismo reanimuotą pedofilijos bylą užvaldė chaosas: nuteistasis į posėdį neatvyko, jo advokatas dingo, o mergaitė – išvežta į užsienį

Lietuvos apeliaciniame teisme penktadienį žlugo rezonansinės baudžiamosios bylos nagrinėjimas, kurioje Markas Bisikirskis kaltinamas dėl mažametės seksualinio prievartavimo.
M.Bisikirskis teisme
Markas Bisikirskis buvo suimtas teismo salėje dar 2011 vasario 28 d., kai Vilniaus apygardos teismas paskelbė jam pirminį apkaltinamąjį nuosprendį. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio rytą portalas 15min.lt sužinojo, kad 23 mėnesius dėl kaltinimų pedofilija nelaisvėje laikytas politikas, socialinis darbuotojas ir labdaros fondo vadovas Markas Bisikirskis jau kvėpuoja grynu oru.

Prieš dvejus M.Bisikirskis už mažametės seksualinį prievartavimą nuteistas 8 metus kalėti pataisos namuose.

Tačiau 2012 m. lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) įsiklausė į šio nuteistojo ir jo gynėjo kasacinį skundą bei panaikino 2012 m. balandžio 16 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartį, kuri buvo leidusi įsiteisėti apkaltinamajam nuosprendžiui.

Kaip žinoma, M.Bisikirskis buvo suimtas teismo salėje dar 2011 vasario 28 d., kai Vilniaus apygardos teismas paskelbė jam pirminį nuosprendį.

Griežtas verdiktas, po Aukščiausiojo Teismo įsikišimo į šį procesą, neįsiteisėjo iki šiol, todėl Lietuvos apeliacinis teismas buvo priverstas kardomąją priemonę M.Bisikirskiui pakeisti. Teisiamasis, pasižadėjęs neišvykti, paleistas į laisvę.

Penktadienio rytą Apeliacinis teismas turėjo iš naujo nagrinėti M.Bisikirskio pedofilijos bylą, kaip tai nurodyta galutine ir neskundžiama LAT nutartimis.

Tačiau vaizdas posėdžių salėje buvo nykus: sėdėjo tik trys teisėjai, sekretorė ir prokuroras.

Kolegijos pirmininkas informavo, kad teismas neturi duomenų apie tai, jog kaltinamajam būtų įteiktas šaukimas ir M.Bisikirskis žino apie šį posėdį.

Tuo tarpu kaltinamojo advokatas yra pasirašęs, kad yra informuotas apie posėdžio vietą ir laiką. Logiškai mąstant, siekiant greitesnio bylos išnagrinėjimo, teisininkas galėjo žodžiu informuoti apie tai savo ginamąjį ir jie abu būtų atvykę į apeliacinį procesą.

„Bausti, nebausti?“, – teisėjai teiravosi bylą kuruojančio prokuratūros atstovo nuomonės, ar reikia už šį akibrokštą taikyti sankciją M.Bisikirskio advokatui.

„Gal oro sąlygos?“, – supratingai mėgino svarstyti prokuroras, tačiau nebandė aiškinti, kad sudėtingas eismas yra pateisinama priežastis ignoruoti posėdžius.

Faktiškai dėl šio advokato kaltės Apeliacinis teismas negalėjo iš naujo nagrinėti šios bylos ir sausio 17 dieną, nes tąsyk nuteistojo gynėjas pagal išankstinį planą buvp išvykęs į Italiją, kur stebėjo savo dukters pasirodymą Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionate. Dėl to teisininkas raštu buvo paprašęs bylos nagrinėjimą atidėti, prokuratūros atstovas ir teisėjų kolegijos nariai anądien tam neprieštaravo.

Šio penktadienio rytą teismas vėl neturėjo kitos išeities: „Tenka atidėti, nes nėra nei Bisikirskio, nei jo gynėjo...“

Kolegija įpareigojo prokurorą pasidomėti ir, jei įmanoma, suteikti teismui naujausius duomenis, kur šiuo metu yra nukentėjusioji mergaitė. Teigiama, kad ji buvo įvaikinta ir išvežta į užsienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius