Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Ūso artimiesiems pasiūlyta, kaip po mirties reabilituoti įtariamąjį pedofilijos byloje (atnaujinta 18.24 val.)

Anot generalinio prokuroro Raimondo Petrausko, verslininko Andriaus Ūso giminės turi teisę prašyti, kad vadinamoji pedofilijos byla, mirus vieninteliam įtariamajam, nebūtų nutraukta.
Andrius Ūsas E.Jakilaičio laidoje
„Jeigu Andriaus Ūso artimieji norės, kad jis būtų reabilituotas, kad būtų išnagrinėta byla iki galo – jie tokią teisę turi, byla bus nagrinėjama“, – pareiškė generalinis prokuroras. / Lryto TV iliustr.
Temos: 1 Andrius Ūsas

Verslininko A.Ūso artimieji turi teisę prašyti, kad vadinamoji pedofilijos byla būtų išnagrinėta iki galo netgi mirus vieninteliam įtariamajam, pirmadienį priminė laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas R.Petrauskas.

Prokuroras paskubėjo konstatuoti, kad tokiu būdu artimieji po mirties galėtų reabilituoti A.Ūsą.

Apie galimą scenarijų, kad mįslingomis aplinkybėmis sekmadienį miręs verslininkas būtų nuteistas už mažametės mergaitės tvirkinimą, kuo buvo įtariamas baudžiamojoje byloje, R.Petrauskas net neužsiminė.

„Perspektyvos bylos yra paprastos: jeigu Andriaus Ūso artimieji norės, kad jis būtų reabilituotas, kad būtų išnagrinėta byla iki galo, jie tokią teisę turi, byla bus nagrinėjama“, – pareiškė generalinis prokuroras.

Pirmadienio popietę surengtoje spaudos konferencijoje R.Petrauskas aiškino, kad A.Ūso mirtis nėra kliūtis tęsti ir baigti bylą. „Abejoju, ar būtų kažkokie papildomi jo parodymai dar duoti, nes ir jūs visi esate girdėję, ir byloje yra užfiksuota, ką jis deklaravo. Nežinau, ar būtų atsiradę kas nors nauja bylos nagrinėjimo metu.“

R.Petrauskas taip pat sakė: „Visų pirma aš manau, kad kiekvieno žmogaus mirtis yra nenaudinga niekam. Mes irgi norėjome, kad būtų byla išnagrinėta, kad būtų padėtas taškas dar gyvam Ūsui esant.“

R.Petrauskas sakė, kad kol kas sunku pasakyti, ar A.Ūso artimieji reikalaus nenutraukti bylos, nes šiomis dienomis „jiems ne tas galvoje“.

Papildyta 18.24 val. Pirmadienio LNK laidoje „Kryžminė ugnis“ telefonu kalbinta A.Ūso advokatė Loreta Kraujutaitienė patvirtinto, jog jai asmeniškai mirusiojo artimieji jau pareiškė šį norą – pasinaudoti teisine galimybe po mirties reabilituoti įtariamąjį pedofilijos byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius