Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos policija demaskavo vagių iš Lietuvos gaują

Austrijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi 18 nusikalstamą grupuotę subūrusių lietuvių, įvairiose Europos šalyse nuo 2008 metų įvykdžiusių daugiau kaip 30 vagysčių
Antrankiai
Antrankiai / „Photos.com“ nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Austrija

Nusikaltėliai buvo sulaikyti Lietuvoje ir kitose šalyse Austrijos pareigūnų vadovaujamos tarptautinės policijos operacijos, pavadintos „I–pod“, metu, pranešė naujienų agentūra AFP.

Lietuvių gauja buvo ieškoma dėl 35 vagysčių Austrijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje ir Švedijoje. Vagysčių metu padaryti nuostoliai, pasak policijos, siekia 1,5 mln. eurų (apie 5,1 mln. litų).

Tarp sulaikytųjų yra ir vagysčių organizatoriai.

„Mes užmezgėme glaudų bendradarbiavimą su užsienio šalių policijos vadovybe, kadangi įtariamieji veikė Švedijoje, Belgijoje, Italijoje ir Prancūzijoje. Tyrimas bendradarbiaujant su Europolu atskleidė, kad reikalų turime su organizuota grupuote iš Lietuvos“, – žurnalistams sakė Austrijos kriminalinės policijos organizuotų nusikaltimų tyrimų direktorius Ernstas Geigeris.

Įtariamieji, pasak policijos, pasižymėjo greitu veikimu ir nesikeičiančia tvarka: pavogdavo automobilį, įsirėždavo su juo elektronikos prekių parduotuvę ir per 60–90 sekundžių pasiimdavo vertingus daiktus.

Vykdant nusikaltimą dalyvaudavo iki 9 asmenų, vagystė būdavo koordinuojamos iš Lietuvos. Pavogti daiktai būdavo vežami į Lietuvą.

Siūlo galą Austrijos policija užčiuopė 2009 metų lapkritį, kai Tirolio regiono vakaruose už įsilaužimą į automobilį buvo sulaikytas gaujos lyderis. Jis policijai atskleidė gaujos veiklos būdą.

Pasak E.Geigerio, Austrijos, kurioje buvo įvykdytos 8 vagystės, pareigūnai lankėsi Lietuvoje norėdami tyrimuose padėti vietos kolegoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius