Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autobuse pargriuvusi ir sveikatą praradusi klaipėdietė siekia prisiteisti 100 tūkst.

Klaipėdietė Danutė Kuliešienė, prieš pusantrų metų pargriuvusi autobuso vairuotojui staiga ėmus stabdyti, siekia prisiteisti per 100 tūkst. Lt. Klaipėdos apylinkės teisme antradienį išklausytas tiek atkakliai savo kaltę neigiantis vairuotojas, tiek ir susižalojusi keleivė.
Danutė Kuliešienė tikino iš vairuotojo taip ir nesulaukusi atsiprašymo, o teisme išgirdo "gryną melą".
Danutė Kulešienė tikino iš vairuotojo taip ir nesulaukusi atsiprašymo, o teisme išgirdo tik melą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Klaipėdos autobusų parko“ vairuotojui, 2011-ųjų lapkričio 19-osios vakarą, Grigorijui Pavlovui iškelta baudžiamoji byla dėl Kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo. Stipriai susižalojusi ir, kaip pati sako, gyvenimo džiaugsmą praradusi keleivė D.Kuliešienė siekia prisiteisti iš neatsargiai vairavusio vyro 100 tūkst. Lt moralinės kompensacijos.

Prisimena skirtingai

35-erius metus vairuotoju dirbantis G.Pavlovas prisiminė tą dieną vairavęs „1“ maršruto autobusą. Vyras prisiminė, kaip Naikupės gatvėje prieš perėją pastabdė. Teismui jis aiškino, kas stabdė tolygiai, ne staiga. Stabdant išgirdo kažką nukritus. Veidrodėlyje pamatė kaip parvirto moteris.

„Matomumas tą vakarą buvo puikus – perėja gerai matėsi. Tikrai nestabdžiau staigiai, dariau tai tolygiai. Net nebuvo prasmės staiga stabdyti“, – aiškino jis teisme. Sustojus artimiausioje stotelėje vyras nuėjo prie pargriuvusios moters. Ši garsiai dejavo ir prašė jos neliesti. Pakelti moterį bandė ir autobuse važiavę jauni vyrukai. Vairuotojas paskambino greitosios pagalvos medikams. Nusprendė pats nuvežti iki stotelės, kur jau lauktų greitosios pagalbos medikai. G.Pavlovas drauge su kitu keleiviu pakėlė moterį nuo žemės ir pasodino. 

„Autobuse buvo ir daugiau stovinčių keleivių. Tačiau nukrito ji viena. Mes negalime kiekvieno keleivio pasodinti ir prisegti“, – aiškino G.Pavlovas. Teisme jis tikino, kad su ryšuliais stovėjusi moteris pati nesirūpino savo saugumu ir nesilaikė įsikibusi. 

Vairuotojas tikino siekęs atsiprašyti keleivės, nuėjęs jos lankyti į ligoninę. Tačiau esą pokalbis nesusiklostė.

Autobuse buvo ir daugiau stovinčių keleivių. Tačiau nukrito ji viena. Mes negalime kiekvieno keleivio pasodinti ir prisegti, – aiškino vairuotojas Grigorijus Pavlovas.

Griuvo tris kartus

Medike dirbanti Danutė Kulešienė prisiminė, kad kelionė autobusu jau prasidėjo ne kaip. Vairuotojui bandant išsukti iš stotelės, D.Kulešienė su rankine ir maišeliu rankoje bandė pažymėti bilietėlį. Nuo staigaus transporto priemonės manevro keleivė susitrenkė koją. 

Moteris įsitaisė su krepšiais ant sėdynės. „Tada autobusas staiga ėmė stabdyti ir aš griuvau ant gretimos sėdynės metalinių strypų, stipriai susitrenkiau šoną, kai pabandžiau atsikelti vairuotojas dar kartą stabdė ir aš nugriuvau ant grindų. Kuriam laikui buvau praradusi sąmonę“, – prisiminė keleivė. 

D.Kulešienė pasakojo, kad vairuotojas nesiskubino kviesti medikų. Piktai paklausė, kodėl ji nesikelia, kodėl vaidina. Ligoninėje dirbanti moteris tikino, kad sužalojimai buvę itin stiprūs, todėl nenorėjo, kad kas ją liestų. Pakeldami ją nuo žemės vyrai esą padarė meškos paslaugą – buvo lūžę keli šonkauliai, sužaloti vidaus organai. D.Kuliešienė piktinosi, kad vairuotojas akivaizdžiai meluoja, niekada jos neatsiprašė.

„Aš prašiau man iškviesti medikus, o jis mane toliau vežiojo po miestą. Juk galėjo viskas baigtis kur kas liūdniau“, – aiškino klaipėdietė. Po šios avarijos jai išoperuota blužnis, sumušti vidaus organai. Ji iki šiol jaučia pasekmes – neteko dalies darbingumo, dirba tik puse etato, vartoja medikamentus, sutriko miegas, kamuoja aukštas kraujospūdis, jaučia nerimą. 

Pagal teismo medicinos ekspertų išvadas, D.Kulešienė neteko 45 proc, darbungumo. Iš vairuotojo ji siekia prisiteisti 100 tūkst. moralinės žalos ir 28 tūkst. turtinės žalos. 

Staiga sustabdė

Į teismą iškviesti ir kartu autobusu važiavę keleiviai. Juozas Martinkus išsyk pastebėjo į autobusą su maišeliais įlipusią moterį. Jis prisiminė, kad keleivė bandė stotis, kai vairuotojas ėmė staiga stabdyti. „Ji niekur nebuvo įsikibusi. Nugriuvo tiesiai ant savo maišų. Vaikinukai bandė pakelti, tačiau ji nesileido liečiama. Tada atėjo vairuotojas. Matėsi, kad jis akivaizdžiai sutrikęs, abu ją pakėlėm. Nesimatė jokių sužeidimų“, – pasakojo liudininkas. 

Tai, jog vairuotojas iš tiesų ėmė stabdyti staiga, paliudijo ir kitas į teismą iškviestas liudininkas – Jurijus. Jaunuolis pasakojo, kad pats tuo metu stovėjo ir išsilaikė tik staiga stvėręsis metalinio turėklo: „Pamačiau, tuo metu perėja prabėgo kažkoks žmogus. Nuo stabdymo nugriuvo ir moteris. Puikiai tai mačiau. Bandėm su draugu ją pakelti, bet ji prašė jos neliesti.“

Liudininkas tikino, girdėjęs ir vairuotojo pastabą moteriai nevaidinti ir stotis. „Tik paskui jis pamatė, kad situacija rimta ir akivaizdžiai sutriko“, – aiškino vaikinas. 

Teismo paprašyta atlikti kompleksinę ekspertizę. Bus aiškinamasi, kokią žalą moters sveikatai padarė incidentas autobuse.

„Dabar jau neketinu nuleisti rankų. Manęs niekas iš „Autobusų parko“ nesiteikė atsiprašyti ir dabar girdžiu tik tendencingą melą ir bandymą paneigti visus įvykius“, – teigė nukentėjusioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius