Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autobuso „zuikį“ invalidu pavertė ne kontrolieriai, nutarė teismas

Panevėžio miesto apylinkės teismas išteisino apsaugininkus, kaltintus sunkiu keleivio sužalojimu.
Sveikatą praradęs A.Lapinskas teisme savo teisybės kol kas nerado.
Sveikatą praradęs A.Lapinskas teisme savo teisybės kol kas nerado. / LNK žinių stop kadras
Temos: 2 Teismas Panevėžys

15min.lt primena, jog dar 2007 metų lapkričio 12 d. Panevėžio autobusų parko kontrolieriai, tikrindami maršrutinį autobusą Nr.16, rado be bilieto važiavusį Albertą Lapinską. Kaip buvo nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, bendrovės „Dorsimus“ mikroautobuse „Opel Vivavo“, stovėjusiame Panevėžio miesto Klaipėdos gatvėje esančioje autobuso stotelėje, 25 metų Vytautas Laučius ir 34 metų Aivaras Petrauskas sunkiai sužalojo kontrolierių sulaikytą panevėžietį, neįsigijusį bilieto.

„Dėl autobusų parko kontrolierių apsaugos darbuotojų smurto nukentėjęs žmogus neteko 90 procentų darbingumo ir visam gyvenimui tapo invalidu. Toks nehumaniškas kontrolierių elgesys su keleiviu, jų išprovokuotas agresyvumo išpuolis ir jo pasekmės – sunkiai sutrikdyta autobuso keleivio sveikata – sukrečia ne tik pareigūnus, bet ir kiekvieną žmogų, jo neįmanoma toleruoti“, – yra sakęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Tačiau Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė, jog išteisina abu apsaugininkus.

Teismo požiūriu, neįrodyta, jog būtent V.Laučius ir A.Petrauskas sužalojo keleivį, ir būtent po susidūrimo su kontrolieriais 55 metų A.Lapinskas tapo neįgaliuoju (sulaužyti stuburo slanksteliai pažeidė nervus).

„Abejonėmis teismas vadovautis negali. Kadangi negalime įrodyti, kad V.Laučius ir A.Petrauskas sunkiai sužalojo A.Lapinską, ir jis visam gyvenimui neteko sveikatos, teismas priėmė nuosprendį išteisinti abu buvusius kontrolierius“, – dienraštis „Panevėžio balsas“ cituoja bylą išnagrinėjusį teisėją Donatą Jatužį.

Tokiu rezonansinės baudžiamosios bylos posūkiu nepatenkinti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai svarsto galimybę išteisinamąjį nuosprendį skųsti.

LNK žinių stop kadras/Apsaugininkui V.Laučiui siūlyta skirti 5 metus kalėjimo, tačiau teismas vyrą iateisino.
Apsaugininkui V.Laučiui siūlyta skirti 5 metus kalėjimo, tačiau teismas vyrą išteisino.

Šioje byloje buvo pareikštas nukentėjusio keleivio 300 000 litų ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Panevėžio teritorinė ligonių kasa savo ruožtu buvo pareiškusi 34 450 litų ieškinį gydymo išlaidoms atlyginti. Šių ieškinių teismas netenkino.

Bylą kol kas pralaimintis prokuroras D.Skrebiškis buvo prašęs abu autobusų kontrolierių apsaugos darbuotojus pripažinti kaltais ir skirti jiems tokias bausmes: Vytautui Laučiui už padarytą sunkų sveikatos sutrikdymą – penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo Aivarui Petrauskui – vienerių metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojimą nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto būti namuose.

Įstatymas tam, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo neteko regos, klausos, kalbos ar kitaip buvo sunkiai suluošintas, susirgo sunkia nepagydoma ar ilgai trunkančia liga, realiai gresiančia gyvybei, arba prarado didelę dalį profesinio ar bendro darbingumo, numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

LNK žinių stop kadras/A.Petrauskui, irgi pripažintam nekaltu, siūlyta metams apriboti laisvę.
LNK žinių stop kadras/A.Petrauskui, irgi pripažintam nekaltu, siūlyta metams apriboti laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius