Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Avaringiausios metų dienos“ žabangų penktadienį per pusdienį vien Vilniuje neišvengė mažiausiai 35 avarijų dalyviai

Išvakarėse vienos draudimo kompanijos atstovai skelbė, kad vasario 28-oji yra avaringiausia metų diena. Vilniaus apskrities policija penktadienį pastebėjo, kad paskutinė šios žiemos diena avaringumu neišsiskyrė.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmoji avarija šį penktadienį, kuris draudikų buvo anonsuojamas kaip avaringiausia metų diena, užfiksuota labai anksti ryte – 6.37 val. automobiliai susidūrė Vilniaus rajone. Tai buvo vienas iš trijų eismo įvykių, iki 15 val. užregistruotų Vilniaus apskrityje, bet ne mieste. Visi kiti autoįvykiai vairuotojų tykojo sostinėje.

Bendra Vilniaus mieste penktadienį nuo ryto iki popietės užfiksuotų eismo įvykių statistika – 32. Trisdešimt įvykių užregistruoti kaip techninės avarijos, dar du yra įskaitiniai – su nukentėjusiais žmonėmis.

Viena troleibuso keleivė sužalota sostinės Žvėryno rajone, kai po 13 val. Sėlių gatvėje 1-ojo maršruto troleibusas staigiai stabdė, o moteris jame neišsilaikė, krito ir užsigavo.

Dar vienas žmogus sužalotas per avariją Žirmūnuose, automobiliui atsitrenkus į medį. Po šio įvykio iš Žirmūnų gatvės į ligoninę išvežtas visureigiu „Toyota Land Cruiser“ keliavęs pusamžis vyriškis.

Beje, vienas portalo skaitytojas penktadienį atsiuntė filmuotą medžiagą, kaip greitkelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda susidūrė vilkikas ir lengvasis automobilis. Sunkvežimis pramušė atitvarus ir atsidūrė priešpriešinėje juostoje.

VIDEO: Penktadienio avarija greitkelyje

Dešimtimis skaičiuojami eismo įvykiai – įprasta avaringumo statistika sostinėje ir aplink Vilnių esančiuose rajonuose. Tačiau Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio turimi duomenys neatspindi situacijų, kai techninių avarijų dalyviai sutaria dėl kaltės ir pildo eismo įvykio deklaraciją, nekviesdami ir net nepranešdami apie tai pareigūnams.

Gazas.lt rašė, kad draudimo bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje ekspertai apskaičiavo avaringiausią metų dieną. Susumavus trijų metų statistiką paaiškėjo, jog vasario 28 d. tikimybė vairuotojui padaryti avariją yra 1 iš 45 – pusantro karto didesnė už metinę eismo įvykių tikimybę (1 iš 75). Vasaris apskritai išsiskiria kaip pavojingiausias metų mėnuo keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius