Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl muitinės pareigūnams pasipriešinusių kontrabandininkų

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje šeši bendrininkų grupės nariai kaltinami neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis, plėšimu ir pasipriešinimu valstybės tarnautojams.
Antrankiai
Antrankiai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokurorės V.Bartušienės teigimu, šio įžūlaus nusikaltimo padarymu įtariamus asmenis kruopščiai atliekamo ikiteisminio tyrimo metu pavyko nustatyti bendrais prokurorų ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų veiksmais.

Tyrimo metu buvo surasti pagrobti daiktai ir daugiau kaip 170 tūkst. litų vertės neteisėtai įgytų ir gabentų akcizais apmokestinamų prekių – įvairių rūšių cigarečių. Šias prekes surado ir paėmė Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

Prokurorės nuomone, ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, įrodančių, kad šeši (du anksčiau teisti už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis) įtariamieji padarė jiems inkriminuojamas nusikalstamas veikas, o jų atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikalstamas veikas padarė bendrininkų grupėje.

Jie pasipriešino tarnybines pareigas atliekantiems muitinės pareigūnams, pavartojo fizinį smurtą ir per du kartus dalį neteisėtai disponuojamų akcizais apmokestinamų prekių – cigarečių – išvežė iš įvykio vietos kitu automobiliu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2012 m. rugpjūčio 30 d. Raseinių rajone Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai sustabdė patikrinti įtariamųjų transporto priemonę. Du įtariamieji pasipriešino valstybės pareigūnams, grasino fiziniu susidorojimu, bandė bėgti.

Netrukus į pagalbą pareigūnų sustabdytiems įtariamiesiems atvyko kiti bendrininkų grupės nariai. Jie pasipriešino tarnybines pareigas atliekantiems muitinės pareigūnams, pavartojo fizinį smurtą ir per du kartus dalį neteisėtai disponuojamų akcizais apmokestinamų prekių – cigarečių – išvežė iš įvykio vietos kitu automobiliu.

Visos neteisėtai laikomos prekės vėliau buvo surastos ir paimtos. Nustatyta, kad įtariamasis M.J. automobiliu bandė partrenkti pareigūnus ir nežymiai sužalojo vieną iš muitinės tarnybos pareigūnų, kliudžius jį automobilio veidrodėliu. Įvykio metu buvo pagrobtas Muitinės kriminalinei tarnybai priklausantis tarnybinis automobilis, kuris vėliau buvo surastas Raseinių rajone, Ariogalos mieste.

Du iš bendrininkų grupės narių buvo sulaikyti tą pačią dieną, o visus kitus įvykyje dalyvavusius asmenis pareigūnai nustatė atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus. Atlikus kratas, vieno iš įtariamųjų namuose buvo rasti 83 šaudmenys ir daugiau nei 60 litrų etilo alkoholio skiedinių. Dėl šių neteisėtai laikytų daiktų bendrininkų grupės nariui A. V. pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis ir denatūruoto etilo alkoholio skiedinių laikymo.

Už sunkiausią bendrininkų grupės narių padarytų nusikalstamų veikų – neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius