-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baigtas tyrimas dėl Vilniaus naktinio klubo darbuotojams mokėtų neoficialių atlyginimų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Vilniaus apskrities skyrius kartu su Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame išaiškinta, kad Vilniuje registruotos uždarosios akcinės bendrovės „G“ įsteigtame naktiniame klube darbuotojai dalį atlyginimo gaudavo neoficialiai, vokeliuose.
Korupcija
Baigtas tyrimas dėl Vilniaus naktinio klubo darbuotojams mokėtų neoficialių atlyginimų. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Kaltinimai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo pareikšti bendrovės direktoriui V. N. (g. 1973 m.), buhalterei G. S. (g. 1976 m.) ir juridiniam asmeniui – pačiai bendrovei „G“, teigiama pranešime spaudai.

Tyrimo metu nustatyta, kad nuo 2007 m. spalio mėn. iki 2008 m. sausio mėn. naktinio klubo darbuotojams buvo išmokėta daugiau nei 110 tūkstančių litų neoficialaus atlyginimo.

FNTT Vilniaus apskrities skyriaus tyrėjai surinko duomenų, kad bendrovė nefiksavo naktiniame klube gautų 238 650 litų pajamų. Išaiškinta, kad nefiksuojant įmonės buhalterinėje apskaitoje dalies naktinio klubo ūkinių finansinių operacijų, darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis, išmokėta darbo užmokesčio suma siekia 47 674 litų, o šokėjoms, teikusioms paslaugas pagal autorines sutartis, išmokėta 62 612 litų. Šios piniginės lėšos nebuvo įtrauktos į įmonės buhalterinę apskaitą, neišrašyti kasos išlaidų orderiai, jos neregistruotos ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių apskaitos registruose bei įmonės kasos knygoje.

Paskaičiuota, kad bendrovė „G“ nesumokėjo 82 024 litų privalomų mokesčių ir Valstybinio socialinio draudimo įmokų. Be to, nustatyta, kad bendrovės buhalterė G. S., iš anksto susitarusi su bendrovės direktoriumi, tyčia apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą ir mokesčius skaičiuojančioms tarnyboms pateikė neteisingus duomenis apie gautas pajamas, jų panaudojimą, pelną, turtą. Surinkus pakankamai duomenų dėl direktoriaus V. N. kaltės, įmonė patikslino deklaracijas ir susitarė su mokesčių administratoriumi atlyginti valstybei padarytą daugiau nei 85 tūkstančių litų žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius