Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje sulaikytas Vilniaus raitosios policijos vadas L.Bankauskas sako buvęs paleistas A.Lukašenkos valia

Baltarusijoje sulaikytas Vilniaus raitosios policijos vadas Laimonas Bankauskas sako buvęs paleistas kaimyninės šalies prezidento Aleksandro Lukašenkos valia – bent taip jį informavo vietos pareigūnai.
Laimonas Bankauskas
Laimonas Bankauskas. / „Lietuvos ryto“ nuotr.

„Pasikvietė į kabinetą, oficialiai perskaitė versiją, kad tai yra „geranoriškas mūsų prezidento gestas, ir nuo šios minutės jūs laisvas“, – „Lietuvos ryto“ televizijos žinioms savo paleidimo aplinkybes komentavo L.Bankauskas.

Raitosios policijos vadas toliau tvirtina, jog narkotikai, dėl kurių buvo sulaikytas – pakišti, ir tvirtino bendradarbiausiantis su vidinį patikrinimą atliksiančiais pareigūnais.

„Realiai taip ir turi pasielgti (pradėti patikrinimą – red.), nes tai nėra kažkoks paprastas eilinis nusižengimas, ir aš manau, kad valdžia turi reaguoti, ir aš už tikrai, nuo nieko nesislepiu, ir kuo galėsiu, tuo padėsiu“, – sakė L.Bankauskas.

Jis televizijai tvirtino į Baltarusiją važinėjęs jau 16 metų, o pirmąkart šios šalies pareigūnams užkliuvęs rugpjūčio pradžiose. Tuomet esą pareigūnai jį paleidę, o po kelių savaičių kelias valandas krėtę automobilį pateikė „radinį“ – narkotines medžiagas.

Vilniaus raitosios policijos vadas Baltarusijoje sulaikytas rugpjūčio 16 dieną. Baltarusijos teisėsauga sakė, kad jo automobilyje rasta narkotinių medžiagų – daugiau kaip 45 gramai metamfetamino.

Narkotikų kontrabanda įtartą pareigūną Minskas praėjusį trečiadienį perdavė Lietuvos diplomatams. Jis nuvežtas į Lietuvos atstovybę Gardine, kur buvo tvarkomi jo dokumentai. Ketvirtadienio popietę jis grįžo į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius