Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis Lietuvoje nusipirko BMW perkaltu kėbulo numeriu (nuotraukos)

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime spaudai teigiama, kad Lietuvoje nusipirkęs praėjusiais metais pagamintą BMW pasieniečių sulaikytas baltarusis sužinojo, kad automobilio kėbulo numeris, įtariama, yra perkaltas.
BMW kėbulo numeris perkaltas
BMW kėbulo numeris perkaltas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį pasienyje su Baltarusija, Šalčininkų kontrolės punkte, VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykstančio 23-ejų Baltarusijos piliečio ir jo vairuojamo  automobilio „Mercedes-Benz 412 D“ dokumentus. Jie buvo tvarkingi. Automobilio priekaboje baltarusis gabeno 2009 m. laidos automobilį BMW 390L be numerių. Vairuotojas kontrolei pateikė jo vokiškus registracijos dokumentus ir teigė, kad mašina buvo pirkta Lietuvoje. Pasieniečiai netruko nustatyti, kad automobilio kėbulo numeriai, įtariama, yra perkalti.

VSAT pareigūnai automobilį nukėlė nuo priekabos, jis šiuo metu saugomas VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ekspertai dar tirs ir mašinos registracijos liudijimą – neatmetama, kad jis irgi gali būti suklastotas.

Baltarusis po apklausos paleistas. Beje, šiemet tai jau antras atvejis, kai šis automobilių gabenimu į savo šalį besiverčiantis vyras įstringa Šalčininkų punkte. Prieš tai jis irgi gabeno Lietuvoje pirktą automobilį, kurio dokumentai, įtarta, buvo suklastoti.

Pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai Lietuvoje baltarusiai įsigija įtartinų automobilių su padirbtais dokumentais. Pavyzdžiui, praėjusį trečiadienį Tauragėje automobilį nusipirkęs baltarusis šiuo 2002 m. laidos „Opel Zafira“ prancūziškais numeriais namo negrįžo. Šalčininkų punkte jį sulaikė pasieniečiai, nes mašinos registracijos liudijimas buvo suklastotas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius