-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiškus rūkalus gabenusio studento versija: „Miške rastas cigaretes vežiau atiduoti pasieniečiams“

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė studento vairuojamą automobilį, kuriuo buvo gabenami kontrabandiniai rūkalai. Ketvirtakursis Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams aiškino baltarusiškas cigaretes radęs miške ir vežęs į pasieniečių užkardą atiduoti.
Cigaretės
Cigaretės / VSAT nuotr.

Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai Ignalinos rajono kelyje Ignalina-Didžiasalis- Andriejaukos kaimas patikrinimui sustabdė automobilį „Opel Astra“. Ši vieta yra pasienio su Baltarusija ruože, o iki pačios sienos linijos – apie pustrečio kilometro.

VSAT duomenimis, automobilį vairavo 22-ejų Vilniaus rajono gyventojas, kaip paaiškėjo vėliau, Mykolo Romerio universiteto ketvirtakursis. Kartu vyko Ignalinos rajone gyvenantys 45-erių vyras ir 17-metė mergina. Vis jie turėjo tvarkingus dokumentus.

Pasieniečiai paprašė atidaryti „Opel Astra“ bagažinę. Joje buvo kelioniniai krepšiai, o juose – 1000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Užkardoje vykusios apklausos metu studentas pateikė tokią versiją – esą kontrabandinius rūkalus jis radęs miške ir gabenęs atiduoti pasieniečiams. Šiems vairuotojo pasakojimas nepasirodė įtikinamas.

Tverečiaus užkardos pareigūnai Vilniaus rajono gyventojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Ignalinos rajono apylinkės teismui, kuris nagrinės šią bylą ir įvertins studento pasakojimo tikroviškumą. Jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas. Po apklausos pasieniečiai vairuotoją paleido.

Cigaretės ir „Opel Astra“ saugomi Tverečiaus užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius