Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 29 /2013 07 30

Bankroto administratoriaus papirkimu įtariamas Tadas Karosas reikalauja teisti ne jį, o provokatorių

Ikiteisminio tyrimo eiga byloje dėl įtarimų papirkus bankroto administratorių nepatenkintas bendrovės buvęs „Čili Holdings“ vadovas Tadas Karosas užvertė teismą skundais.
Tadas Karosas paleistas iš areštinės
Tadas Karosas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nuo ryto pradėjo nagrinėti iškart du Tado Karoso skundus, susijusius su jam iškelta baudžiamąja byla.

Kaip žinoma, tuometis bendrovės „Čili“ vadovas ir kompanijos finansininkas įtariami bankroto administratoriaus papirkimu, dėl to T.Karosui netgi yra tekę leisti laiką areštinėje.

Pagal vieną iš T.Karoso ir jo advokato teismui pateiktą skundą, duoti kyšį bankroto administratoriui jis ir kitas jo įmonės darbuotojas esą buvo provokuojami.

T.Karosas kreipėsi į prokuratūrą, kad šie pradėtų ikiteisminį tyrimą būtent šio asmens, provokatoriaus, atžvilgiu.

Prokuratūrai tai daryti atsisakius, „Čili“ vadovas kreipėsi į teismą, o dabar aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui skundžia Vilniaus m. apylinkės teismo 2013 m. liepos 10 d. nutartį dėl atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kitas T.Karoso skundas yra susijęs su to paties žemesnio teismo tos pačios dienos nutarties dėl vieno skundo palikimo nenagrinėtu. Verslininkas su advokatu buvo nepatenkintas, kai į vieną jų paklausimą prokurorai atsakė ne „nutarimu“, o „raštu“.

Pareiškėjai mano, kad pareigūnai pažeidė nustatytas procedūras, todėl irgi ieško teisybės teisme.

Abu minėtus T.Karoso ir jo atstovo skundus Vilniaus apygardos teismo teisėjas Algimantas Valantinas nagrinėja proceso šalims nedalyvaujant, sprendimus numatoma skelbti po kelių dienų.

Kaip pasakojo 15min.lt, 2012 m. rugpjūčio 2-ąją Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė tuometį „Čili Holdings“ vadovą ir jo vadovaujamos bendrovės finansininką už tai, kad jie neva siūlė bankroto administratoriui 30 tūkst. Lt kyšį ir per kelis kartus šiuos pinigus perdavė už pastarojo neteisėtą veikimą sulaikytųjų asmenų bendrovių naudai. Pats T.Karosas į šią istoriją nuo pradžių vadina provokacija.

Papildyta antradienį: Vilniaus apygardos teismo teisėjas A.Valantinas antradienio pavakarę paskelbė, kad abu T.Karoso skundai nepagrįsti. Abi apskųstos apylinkės teismo nutartys paliktos galioti be pakeitimų. Apygardos teismo verdiktai nebeskundžiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius