Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmę pataisos namuose atlikinėjančiam nuteistajam nelaisvė pailgės

Panevėžio miesto apylinkės teismas rugpjūčio 29 dieną paskelbė nuosprendį 31 metų A.S., išviliojusiam svetimus elektroninės mokėjimo priemonės duomenis ir pasiėmusiam greitųjų paskolų.
Bankomatas
Bankomatas

Teismas nustatė, kad Alytaus pataisos namuose bausmę už kitą nusikaltimą atliekantis A.S. praėjusių metų rugsėjo 6 dieną paskambino laidiniu telefonu kaunietei A.P. Prisistatęs „Sodros“ darbuotoju, kaltinamasis pranešė nukentėjusiajai, kad reikia pervesti į jos motinos sąskaitą susikaupusius pensijos pinigus.

A.P. atsakius, kad motina neturi banko sąskaitos, ir pasiūlius pinigus pervesti į jos pačios sąskaitą, kaltinamasis paprašė pasakyti elektroninės bankininkystės duomenis, nurodydamas, kad be jų negalės pervesti pinigų.

A.S. įtikino moterį nuvykti į banką, gauti elektroninio prisijungimo prie savo sąskaitos duomenis ir juos jam padiktuoti.

Apgaule sužinojęs A.P. elektroninės bankininkystės kodus ir slaptažodžius, kaltinamasis dar tą pačias dieną mobiliuoju telefonu keliolika kartų jungėsi prie įvairių greitojo kredito bendrovių tinklalapių ir  kaunietės vardu paėmė paskolų, kurių bendra suma – 2 150 litų. 

Pinigus A.S. pervedė į savo pažįstamos panevėžietės E.J. sąskaitą, ši juos Panevėžyje perdavė ikiteisminio tyrimo metu nenustatytai moteriai.

A.S prisipažino kaltu ir gailisi, jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nėra. Teismas, skirdamas kaltinamajam A.S. bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis padarė šešiolika baigtų nusikalstamų veikų ir pasikėsino padaryti dvi nusikalstamas veikas. A.S. yra teistas, atlieka laisvės atėmimo bausmę, pataisos namų administracijos charakterizuojamas neigiamai.

Teismas nusprendė kaltinamąjį A.S. pripažinti kaltu dėl kreditinio sukčiavimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės duomenų panaudojimo ir skyrė galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą penkeriems metams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Paskirtą bausmę subendrinus su Alytaus rajono apylinkės teismo 2008 metų balandžio 1 d. nuosprendžiu paskirtos ir neatliktos bausmės dalimi, kaltinamajam A.S. paskirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas vienuolikai metų.

Civiliniams ieškovams – greitųjų kreditų bendrovėms – iš kaltinamojo A.S. priteista turtinei žalai atlyginti: UAB „Moment Credit“ – 200 Lt, UAB „4 finance“ – 750 Lt, UAB „MCB Finance“ – 700 Lt, UAB „VIA SMS LT“ – 500 Lt.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius