Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgų aviganė Kulka pasienyje padėjo sulaikyti nelegalų krovinį

Padedami tarnybinės belgų aviganės Kulkos pasieniečiai prie sienos su Baltarusija sulaikė 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Apie tai informavus kolegas Baltarusijoje, šie savo pusėje sulaikė asmenį, gabenusį kontrabandą. Įtariamasis sulaikytas Baltarusijoje.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai patruliuodami Vilniaus rajono Kaponiškių kaimo prieigose pastebėjo dvi į polietileną supakuotas dėžes. Jos gulėjo prie patrulio tako, einančio palei sieną su Baltarusija. Dėžėse buvo 1000 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.

Įvykio vietoje nedelsiant buvo panaudotas tarnybinė belgų aviganė Kulka, kuri miškinga vietove VSAT pareigūnus į šalies gilumą nuvedė keliasdešimt metrų. Čia pėdsekė aptiko dar 6 dėžes, kuriose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Slims“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai su Kulka atliko detalią vietovės apžiūrą, bet nei asmenų, nei transporto priemonių aplinkui neaptiko. Valstybės sienos pažeidimas nenustatytas, todėl manoma, kad dėžes kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvos pusę galėjo tiesiog permesti bendrininkams per sienos liniją jos nepažeisdami.

Apie įvykį VSAT pareigūnai informavo Baltarusijos Smurgainių grupės pasieniečius. Netrukus jie informavo netoli sienos sulaikę asmenį, gabenusį pusketvirto tūkstančio pakelių cigarečių.

Dėl kontrabandos VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasieniečių sulaikyti 5 tūkst. pakelių cigarečių saugomi Vilniaus rinktinėje, rašoma VSAT trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius