Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Belmonto“ savininko pagrobėjų gaujos byloje – ir grupės „69 danguje“ narės Ingridos Martinkėnaitės vyras Andrejus Velijevas

Teismas Vilniuje pradeda nagrinėti nusikalstamo susivienijimo baudžiamąją bylą, susijusią su visuomenę sukrėtusiais nusikaltimais, pavyzdžiui, galimai planuotu „Belmonto“ pramogų komplekso savininko Anupro Mišeikio pagrobimu ir nužudymu dėl turtų. Kaltinamų suole tarp trijų dešimčių teisiamųjų atsidūrė ir populiarios merginų grupės narės sutuoktinis Andrejus Velijevas.
Ingrida Martinkėnaitė
Ingrida Martinkėnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį mėgino atversti didžiulę baudžiamąją bylą, kurią sudaro 67 tomai, juose aprašoma net 112 nusikaltimų.

Dėl jų padarymo prieš teismą stojo net 29 asmenys. Dėl bylos apimties Apygardos teismo teisėjams išvažiuojamąjį posėdį teko rengti Vilniaus miesto apylinkės teismo didžiojoje konferencijų salėje.

Byla yra iškelta dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, plėšimų, turto prievartavimo, sukčiavimo, vagysčių.

Šio nusikalstamo susivienijimo subūrimu ir vadovavimu yra įtariamas Ričardas Simonaitis. Nuo pat sulaikymo 2012 m. R.Simonaitis yra laikomas suimtas.

Ričardas Simonaitis
Ričardas Simonaitis

Tačiau viešoje erdvėje labiau nei įtariamasis gaujos lyderis yra pagarsėjęs kitas kaltinamasis – merginų popgrupės „69 danguje“ narės Ingridos Martinkėnaitės vyras Andrejus Velijevas.

Asmeniškai A.Velijevas šioje byloje yra kaltinamas dėl pasikėsinimo pavogti didelės vertės turtą ir turto sunaikinimo. Beje, I.Martinkėnaitės sutuoktinis yra teistas ir iki šiol.

Vadina Udavų gaujos atšaka

Šios didžiulės apimties bylos kaltinamųjų sąraše, be R.Simonaičio ir A.Velijevo, yra dar 27 asmenys: Andžejus Kirkevičius, Stanislavas Oleškevičius, Vitalijus Laptevas, Jevgenijus Fomčenko, Viačeslavas Baranovskis, Olegas Podberiozko, Kęstutis Valančius, Andrejus Ovdejenko, Darius Petryla, Martynas Lauraitis, Jaroslavas Verdeckis, Antanas Ambrasas, Silvis Troščenkovas, Viktoras Prodanas, Andrejus Gvozdovičius, Bogdanas Gaidukianiecas, Tomas Meidus, Andrėjus Kuznecovas, Aleksandras Uchovas, Andrejus Pataškinas, Tadeušas Mažolis, Tomas Rokis, Jaroslavas Svirskis, Mantas Alekna, Sergejus Semionovas, Romualdas Lukoševičius, AndrejusSovalkovas.

Pavojingos nusikaltėlių gaujos sulaikymo operaciją pareigūnai nufilmavo, įrašas buvo paviešintas.

VIDEO: Vilniuje sulaikyta pavojinga organizuotų nusikaltėlių gauja

2012 sausio 31 d. dėl šių įvykių surengta speciali spaudos konferencija.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas yra pasakojęs, kad tai yra sostinėje veikiančios nusikaltėlių grupuotės „Smaugliai“ (Udavų) atšaka.
Sulaikytųjų gaujos narių amžius yra 30–40 m. Buvo sulaikytas ir gaujos lyderis, kurio pareigūnai po sulaikymo nebuvo neįvardiję. Gauja buvo sekama maždaug metus.

15min.lt archyvo nuotr./Ingrida Martinkėnaitė su vyru Andrejumi Velijevu
Ingrida Martinkėnaitė su vyru Andrejumi Velijevu

Nufilmuotos operacijos metu pareigūnai sulaikė devynis asmenis, kurie įtarti tuo, kad ilgą laiką dalyvavo nusikalstamo susivienijimo veikloje, padarė turto prievartavimus, plėšimus iš gyvenamųjų namų, kitus sunkius nusikaltimus, susijusius su fizinio smurto panaudojimu prieš asmenis.

Teigiama, jog darydami nusikalstamas veikas įtariamieji galėjo naudotis šaunamaisiais ginklais, vilkėti policijos uniformas, naudoti policijos specialiąsias priemones.

„Mes juos praminėme „mokesčių inspekcija“, kadangi jie prievartavo turtą iš asmenų, užsiimančių nelegalia veikla. Sulaikyti buvo paskutinėje pasiruošimo stadijoje, kai vyko grobti verslininko“, – yra sakęs K.Lančinskas.

Nors Vilniaus policijos vadovas tvirtina, kad gauja skriaudė asmenis, užsiimančius nelegalia veikla (kontrabanda, neteisėta prekyba akcizinėmis prekėmis ir pan.), policija neturi duomenų, kad įmonės vadovas, kurį bandyta pagrobti, būtų daręs kažką nelegalaus.

„Manome, kad jie norėjo jį pagrobti gavę kažkokios netikslios informacijos. Pats verslininkas nieko nežinojo ir neįtarė, nors buvo palyginti ilgai sekamas“, – yra sakęs Vilniaus policijos vadovas.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai atliko apie 20 kratų įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir automobiliuose. Kratų metu rasta radijo ryšio priemonių, šaunamųjų ginklų maketai, narkotinių ar psichotropinių medžiagų, grynųjų pinigų.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas dalyvavo šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 6 iki 20 metų arba kalėjimu iki gyvos galvos.

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismo bandymas nagrinėti šią bylą žlugo, nes posėdyje nepasirodė vienas kaltinamųjų. Teisėjų kolegija buvo priversta skelbti pertrauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius