Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrovėje „Lietuvos elektrinė“ Elektrėnuose buvo kilęs nedidelis gaisras

Gausios ugniagesių pajėgos pirmadienį prieš pietus gavus pranešimą apie gaisrą buvo pasiųstos į elektrinę Elektrėnuose. Paaiškėjo, kad gaisras nedidelis, jis užgesintas per pusvalandį.
Elektrėnai
Elektrėnai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip redakciją informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, apie 11.22 val. gavus pranešimą apie gaisrą elektrinėje į ją buvo pasiųstos net devynios autocisternos.

„Reikia pažymėti, kad pusiaukelėje pusė mašinų jau buvo atšauktos“, – sakė L.Valauskienė.

Paaiškėjo, kad rekuperacinėje sistemoje degė ventiliatoriaus ašies guolis. Apie 11.50 val. gaisras jau buvo užgesintas.

Po incidento keli ugniagesių automobiliai elektrinės teritorijoje dar kurį laiką liko budėti.

Papildyta: Bendrovė „Lietuvos energija“ antradienį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad nedidelis gaisras žalos nepadarė.

Bendrovės pranešime rašoma:

 

Birželio mėn. 13 d. pirmadienį, 11.15 AB „Lietuvos energija“ valdomoje Lietuvos elektrinėje įjungiant 8-ąjį bloką užsidegė jo oro šildytuvo šilumos izoliacinė medžiaga. Bendrovės operatyvinis personalas greitai nustatė gaisro vietą ir ugnį užgesino. Atvykusių ugniagesių pagalbos neprireikė. Žala bendrovei nepadaryta, 8-tasis blokas veikia suplanuotu rėžimu.

„Incidentas kilo įjungiant aštuntąjį bloką regeneracinio oro šildytuvo atraminio guolio zonoje (ROP – 8B). Preliminariais duomenimis, jį galėjo sukelti alyvos likučiai, kurie, pildant atraminį bloko guolį, galėjo patekti ant izoliacijos ir įjungus bloką tepalas nuo aukštos temperatūros galėjo užsidegti“, - komentuoja Vidas Jocys, laikinai einantis Lietuvos elektrinės direktoriaus pareigas.

Vadovaujantis bendrovės priešgaisrinės saugos instrukcija į Elektrėnus nedelsiant buvo iškviesti ugniagesiai. Jų pagalbos neprireikė – Lietuvos elektrinės operatyvinis personalas greitai lokalizavo gaisro vietą ir jį užgesino per 10 -15 min. Po šio incidento ugniagesiai elektrinėje budėjo penkias valandas (iki 16.40).

8-tasis energetinis blokas dirba suplanuotu rėžimu. Vakar dienos įvykis poveikio elektros energijos tiekimui neturės. Incidentas parodė, kad Lietuvos elektrinės darbuotojai ir ugniagesiai yra pasirengę ekstremaliais atvejais užtikrinti saugumą šalies strateginiuose objektuose.

Tikslios įvykio priežastys bus nustatytos atlikus išsamesnį tyrimą. Remiantis jo rezultatais bus imtasi saugumo priemonių siekiant išvengti panašių incidentų ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius