Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprotybė tęsiasi: Vilniaus ugniagesiai vos spėja gesinti žolės gaisrus (papildyta 18.34 val.)

Ketvirtadienio popietę Vilniaus ugniagesiai vos spėjo važinėti iš vienos vietos į kitą, kad galėtų užgesinti degančią pernykštę žolę. Vilniaus rajone nuo degančios žolės ketvirtadienio vakarą užsiliepsnojo namas.
Dega žolė
Dega žolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt žiniomis, vien tik per pusvalandį tarp 15.30 val. ir 16 val. ugniagesiai vieną po kito gesino keturis žolės gaisrus. Tuo metu pagalbos reikėjo žmonėms Vilniaus rajone, kur užsidegė ūkinis pastatas.

Skaitytojas Saulius L. redakciją informavo, kad V.A.Graičiūno g. degė apie du hektarus pernykštės žolės.

Tuo pat metu kita ugniagesių komanda išskubėjo gesinti degančios žolės A.P.Kavoliuko g. čia degė maždaug 100 metrų ilgio ir 50 metrų pločio žolės ruožas.

Dar viena ugniagesių komandą tuo pat metu gesino degančią žolę Akademijos g. Ketvirta ugniagesių komanda skubėjo gesinti žolės gaisro Pajautos g. Gelbėtojams buvo pranešta, kad liepsna artėja prie degalinės. Paaiškėjo, kad gaisras kilęs ne prie pat degalinės, o šiek tiek toliau.

Ugniagesiai teigia, jog kovojant su žolės gaisrai, jie atitraukiami nuo rimtų gaisrų gesinimo, todėl kyla grėsmė pavėluotai atvykti į pagalbą gyventojams. Kaip tik tuo metu, kai Vilniaus ugniagesiai važinėjo iš vienos pievos į kitą, Vilniaus rajone užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Į šį gaisrą skubėję ugniagesiai pranešė, kad pakeliui jie irgi aptiko degantį nemažą plotą žolės.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Tačiau gelbėtojai šį kartą nestojo gesinti liepsnojančio lauko, kadangi ūkinis pastatas jau visas buvo apimtas liepsnos ir malšinti šį gaisrą buvo svarbiau. Pakeliui į gaisro vietą ugniagesiai dar kelis kartus pranešė matantys, kad dega „labai didelį plotai" pievų, „visur aplinkui vien dūmai“.

Pernykštės žolės degintojus ugniagesiai gąsdina nemažomis baudomis, tačiau padegėjų tai nesustabdo. Kiekvienais metais žolės gaisruose žūsta ir žmonių. Prieš kelerius metus dėl deginamos žolės Vilniaus rajone užsiliepsnojo ir sudegė pusė kaimo.

Papildyta 18.34 val.: Šiek tiek po 18 val. Vilniaus ugniagesiams buvo pranešta, kad Vilniaus r., ties Koplyčnikų kaimu dega namas.

Jau važiuodami į gaisro vietą gelbėtojai pranešė, kad mato degančius žolės plotus. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad ir namas užsiliepsnojo nuo degančios žolės.

Tuo metu, kai ugniagesiai atvyko į gaisravietę, namas jau degė atvira liepsna, stogas buvo sukritęs į vidų. Pasak gelbėtojų, greta namo rasti net trys žolės gaisro židiniai. Tad vieni ugniagesiai pradėjo gesinti namą, kiti - žolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius