Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besimylinčias poreles Kleboniškyje reketavusius Kauno policininkus teismas pasiuntė į kalėjimą (video)

Kleboniškio miško parke iš ten užkluptų intymiai bendraujančių porelių kyšius rinkdavę Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai sulaukė teismo verdikto.
Kleboniškio miško parke besimylinčias poreles reketavę policijos pareigūnai sulaukė Temidės verdikto.
Kleboniškio miško parke besimylinčias poreles reketavę policijos pareigūnai sulaukė Temidės verdikto. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas pripažino kaltais abu pareigūnus: Žaliakalnio policijos komisariato Prevencijos poskyrio tyrėjui Algimantui Babilui skirta 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o jo kolegai, to paties komisariato postiniui Pauliui Sakalauskui – 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Šis tokio griežto nuosprendžio sulaukė, nes per kratas jo namuose aptiktas didelis kiekis neteisėtai laikomų šovinių.

Abu pareigūnai šiuo metu yra nušalinti nuo anksčiau eitų pareigų. Įsigaliojus teismo sprendimui, A.Babilas ir P.Sakalauskas nebegalės dirbti policijoje.

Tiesa, jau dabar aišku, kad šis Kauno apygardos teismo nuosprendis nebus galutinis. Iš teismo salės išėję kaltinamieji nebuvo kalbūs, tačiau, pasak jų advokatų, abu ketina skųsti ką tik išgirstą nuosprendį.

VIDEO: 15min.lt / Besimylinčias poreles reketavę ir už tai į kalėjimą pasiųsti Kauno

15min.lt primena, kad teisiamųjų suole pareigūnai atsidūrė, kai į policiją kreipėsi nukentėjusieji ir pranešė apie A.Babilo ir P.Sakalausko įžūlius bandymus susirinkti pinigų iš Kleboniškio parke intymiai bendravusių porelių. Bylos medžiagoje nurodoma, kad paprastai į pinigų medžioklę pareigūnai išsiruošdavo vakarais ir naktį, tačiau buvo atvejų, kai pinigaudavosi ir dieną.

Besimylinčias poras užklupę policininkai terorizuodavo: grasindami paviešinti jų pikantišką prasižengimą, taip pat pasiųsti juos į venerinių ligų dispancerį, reikalaudavo pinigų už tylėjimą.

Tačiau kurį laiką nebaudžiami siautę pareigūnai įkliuvo, kai gavę duomenų apie galimą kolegų nusikalstamą veiką Ekonominių nusikaltimų skyriaus pareigūnai jų automobilyje sumontavo slaptą vaizdo kamerą ir kitą sekimo įrangą. Surinktos medžiagos užteko, kad pareigūnai laikinai būtų nušalinti nuo pareigų ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Praėjusių metų vasario pradžioje jie buvo sulaikyti, o vėliau suimti. Tiesa, nuosprendžio laukė jau laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius