Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Biržų rajone per talką uždirbta kupiūra trijų vaikų tėvui kainavo gyvybę

Dėl suplėšytos 10 eurų kupiūros – mirtimi pasibaigęs konfliktas.
10 eurų banknotas
10 eurų banknotas

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 37 metų Biržų rajono gyventojas A. B. kaltinamas mirtinai sumušęs savo bičiulį E. U.

Išvakarėse abu bičiuliai girtavo. Konfliktas įvyko dėl perpus perplėštos 10 eurų kupiūros, kurią jie kartu užsidirbo talkoje tą pačią dieną.

2016 metų liepos 30 dienos rytą į vieną Papilio seniūnijos (Biržų r.) kaimą skubėjo greitosios pagalbos medikai ir policija. Juos iškvietęs 37 m. A. B. teigė, kad savo bute aptiko negyvą bičiulį, 4 metais vyresnį E. U.

Daugiabutyje iš tiesų buvo rastas negyvas vyras su smurto žymėmis ant kūno. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo galvos traumos.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad išvakarėse abu bičiuliai girtavo A. B. namuose. Įvykus konfliktui dėl perpus perplėštos 10 eurų kupiūros, kurią jie kartu užsidirbo talkoje tą pačią dieną, buto šeimininkas sudavė kelis smūgius rankomis bei kojomis nukentėjusiajam ir nuėjęs pas kaimynus toliau girtavo.

Tik kitą rytą grįžęs namo A. B. pamatė, jog E. U. yra negyvas ir paskambino Bendruoju pagalbos telefonu.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Prokurorės J. Sabaliauskienės teigimu, kaltinamasis bičiulį sumušė be jokios rimtos priežasties, vien dėl perplėštos kupiūros, kurią banke būtų galėjęs pasikeisti į sveiką. „Net kaimynai, kuriems kaltinamasis papasakojo, dėl ko puolė mušti draugą, vėliau stebėjosi, kad žmogaus gyvybė teverta 10 eurų“, – prokuratūros pranešime cituojama prokurorė, kuri apgailestauja, kad dėl šios žmogžudystės našlaičiais liko trys nepilnamečiai vaikai, su tėvu buvę ypač artimi.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui. Už nužudymą A. B. gresia nuo 7 iki 15 metų laisvės atėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius