Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržų rajono gyventojas savo poreikius tenkino naudodamasis draugų elektroninės bankininkystės duomenimis

Biržų rajono apylinkės teismui perduota nagrinėti 46 nusikalstamų veikų baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas 27 metų šio rajono gyventojas kaltinamas neteisėtai disponavęs svetimų elektroninių mokėjimo priemonių duomenimis ir juos naudodamas inicijavęs finansines operacijas bei savo naudai apgaule įgijęs svetimą turtą.
Plaktukas
Iliustracinė nuotrauka: bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nusikaltimo tyrimui vadovavimą iš kolegos perėmusio ir kaltinamąjį aktą surašiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Tomo Bajorūno teigimu, šioje nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamojoje byloje ištirtos nusikalstamos veikos rodo, kad šiandien žmonės vis dažniau nukenčia nuo įvairių sukčiautojų. Tarp jų – net ir nuo jiems pažįstamų asmenų, kurie gali išvilioti tapatybės duomenis bei prisijungimo kodus ir neteisėtai pasinaudoti internetinės bankininkystės paslaugomis.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad šis kaltinamasis, siekęs prasimanyti pinigų savo poreikiams tenkinti, prisijungimo duomenis įgydavo iš jam pažįstamų asmenų. Nė vienas nukentėjusiųjų nežinojo, kad jų elektroninės bankininkystės duomenys naudojami tokiais savanaudiškais tikslais.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų rajono tyrėjai nustatė, kad per keturis mėnesius sukčiautojas jų vardu iš įvairių bendrovių paėmė greituosius kreditus.

Kartu su byla yra pateikti 12 tūkstančių litų bendrovių civiliniai ieškiniai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų, už apgaule įgytą svetimą turtą – laisvės atėmimą iki trejų arba aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius