Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blogos žinios nusikaltėliams: Lietuvos kriminalinės policijos biuras stiprina savo pajėgas

Nuo 2016 m. balandžio 11 d. įsigaliojo nauja Lietuvos kriminalinės policijos biuro (toliau – Biuras) struktūra, patvirtinta Lietuvos policijos generalinio komisaro, praneša Policijos departamentas.
Slapta narkotikų platintojų sulaikymo operacija Vilniuje
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Įvyko esminiai pokyčiai, kurie leis Lietuvos kriminalinės policijos biuro darbuotojams turėti geriausias darbo sąlygas, geriausius įrankius, geriausią darbo užmokestį.“ – sako Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Biuro pertvarka buvo brandinama ištisus metus. „Ja siekiame tobulėti, veikti dar proaktyviau, stiprinti, žvalgybinio pobūdžio veiklą, analitinius gebėjimus, skirti didesnius resursus kovai su nusikaltimais elektroninėje erdvėje, aktyviai dalyvauti vykdant terorizmo prevenciją, efektyviau atlikti sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo tyrimą. Siekiame teritorinėms policijos įstaigoms teikti dar kokybiškesnę praktinę-metodinę pagalbą.“ – kalbėjo Biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Biurui, kaip centrinei kriminalinei policijai, suteikti įgaliojimai ir atsakomybė vykdyti strateginį ir taktinį teritorinių policijos įstaigų veiklos koordinavimą ir kontrolę kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo srityse.

Siekiant dar kokybiškiau užtikrinti visuomenės saugumą, užkardant nusikalstamumo keliamus naujus iššūkius, Biuras, vykdydamas pagrindinį kriminalinės žvalgybos uždavinį – prevenciją, 2014 ir 2015 metais atliko didelius darbus tobulinant šalies kriminalinės policijos veiklą. Atsisakyta nebūdingų funkcijų, didelio darbuotojų skaičiaus (apie 20 proc. išėjo iš tarnybos į pensiją, iš jų apie 6 proc. – perėjo į kitas policijos įstaigas), sumažintas administracijos valdymo aparatas. 2014 m. Biuro sukurta unikali kriminalinės žvalgybos mokymų sistema padėjo stiprų pagrindą geriausių žvalgų ir tyrėjų praktiniam mokymui, dėl ko ši veiklos sritis yra ir bus prioritetinė. Pasiteisinus tokiai veiklai, Biure įkurtas pirmasis Lietuvoje kriminalinės žvalgybos mokymo centras.

„Pradėjus pirmąjį kriminalinės policijos reformos etapą, kurios metu visose teritorinėse policijos įstaigose buvo įkurti bei sustiprinti specializuoti kriminalinės policijos padaliniai, Biuro pertvarka ir veiklos tobulinimas buvo neišvengiamas. Siekiame, kad Biuras taptų labiausiai patrauklia įstaiga darbuotojams, partneriams, visuomenei. Įstaiga, kurioje dirba didžiausią patirtį turintys darbuotojai, motyvuoti, nebijantys tobulėti ir keistis pareigūnai, už kurių darbą oriai atlyginama.“ – apie pertvarkos būtinybę ir siekius kalbėjo Biuro vadovas.

Planuojant Biuro pertvarką buvo susipažįstama ir analizuojama su pasaulio ir Europos pažangiausių analogiškų tarnybų veiklos organizavimu. Geriausia patirtis buvo perimta ir adaptuota naujoje moderniausioje policijos įstaigoje.

Biuro veikla yra orientuota į inovatyviausių techninių sprendimų diegimą, naujausių technologijų sumanų išnaudojimą.

Biuro darbuotojams iškelti itin aukšti bendrieji ir specialieji profesiniai reikalavimai, aukšto lygio bendravimo kultūra, nuolatinis kvalifikacijos kėlimas, didelis akcentas orientuotas į komandinį darbą.

Biuro darbuotojas turės orų ir konkurencingą rinkoje darbo užmokestį, geresnes darbo sąlygas, bus aprūpintas pažangiausiais darbo įrankiais. Bet svarbiausia – visuomenei bus teikiamos kokybiškiausios centrinės kriminalinės policijos paslaugos.

Šiandien Lietuvos kriminalinės policijos biuras – moderni specializuota policijos įstaiga, kuriai patikimos vienos svarbiausių ir sudėtingiausių, su pavojingiausiu nusikalstamumu susijusios, užduotys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius