Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 20 /18:51

Iš areštinės paleistas BMW M3 avariją Vilniuje sukėlęs vaikinas atsiprašinėja

Pareigūnai nematė pagrindo kreiptis į teismą, kad šis leistų laikyti Arnoldą Ivanauską nelaisvėje ilgiau nei 48 val. – antradienio pavakarę 7 žmonių sužalojimu sostinės Vilniaus gatvėje įtariamas 20-metis panevėžietis išleistas iš areštinės. Vaikinas iškart atsiprašė nukentėjusiųjų tiek per žiniasklaidą, tiek socialiniame tinkle „Facebook“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didelį atgarsį visuomenėje sukėlusios avarijos bylą kuruojanti Vilniaus apylinkės prokuratūra nutarė skirti BMW M3 vairuotojui švelnią kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą be pareigūnų žinios neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Arnoldo Ivanausko / AI MEDIA nuotr./Arnoldas Ivanauskas
                             Arnoldas Ivanauskas

Taip pat iš Arnoldo Ivanausko laikinai atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Antradienio pavakarę, suėjus maksimaliam dviejų parų sulaikymo terminui, 20-mečiui iš Panevėžio atsivėrė sostinės areštinės durys.

Vaikinas iškart atsiprašė jo pasitikti atvykusių savo tėvų. Motina, savo ruožtu, nesulaikė ašarų ir per žiniasklaidą atsiprašinėjo visų nukentėjusiųjų.

Antradienį A.Ivanauskas „Facebook“ tinkle paskelbė atsiprašymą. „Labai atsiprašau visų už tai ką padariau, tai buvo neatsakingumas ir patirties stoka. Savo pamoką išmokau ir labai gailiuosi dėl visko. Kuo nuoširdžiausiai linkiu sužeistiesiems kuo greičiau pasveikti“, – rašoma viešoje žinutėje.​

Ikiteisminio tyrimo metu A.Ivanauskas bus laisvėje, o teisme jam grės laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė. Tiesa, jei vairuotojas ir toliau neneigs savo kaltės bei sutiks atlyginti žalą, jam bus paskirtas nebent lygtinis laisvės atėmimas.

VIDEO: BMW Vilniuje rėžėsi į viešojo transporto stotelę – sužeisti 5 žmonės

Savo nelemtą poelgį Arnoldas areštinėje apmąstė nuo sekmadienio vakaro, kai pateko už grotų dėl didžiulės avarijos po Vyriausybės langais. Jaunuolio nesuvaldytas BMW M3 automobilis užlėkė ant šaligatvio ir kartu su žmonėmis nušlavė V.Kudirkos stotelę. Avarijos metu sužaloti iš viso 7 žmonės, du iš jų pateko į reanimaciją.

Nereikalaudami ir toliau laikyti A.Ivanausko izoliuoto nuo visuomenės prokurorai atsižvelgė į tai, kad panevėžietis anksčiau neteistas ir netgi nebaustas administracine tvarka. Avarijos metu nekilo abejonių dėl jo blaivumo. Vairuotojas nebandė sprukti ir pripažino atsakomybę dėl eismo įvykio. Jis turi nuolatinę gyvenamąją vietą ir apskritai charakterizuojamas teigiamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius