Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonieriai gaudė neršiančias lydekas

Trečiadienį, balandžio 15 d., pavakare, Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Luodžio ežere, esančiame Zarasų rajone, sulaikė tris Salako miestelio gyventojus V. S., K. M. ir A. S, kurie statomais tinklais sugavo 16 neršiančių lydekų, 2 lynus ir 1 kuoją.
Brakonierių laimikis
Brakonierių laimikis / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 2 Luodis Lydeka

„Brakonieriai buvo atvykę tikrinti prieš parą pastatytų tinklų, pažeidėjai atsivežė dar 5 naujus, kuriuos pastatė vietoje ištrauktų, – sakė Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Linas Baleišis. – Išsiaiškinome, kad sulaikyti pažeidėjai lydekas gaudo ne tik savo reikmėms, bet dalį jų ir parduoda. Brakonieriai į žvejybos vietą atsinešė ne tik tinklus, bet ir alaus butelius.“

Kaip teigiama išplatintame pranešime, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktorius Laimutis Budrys akcentavo, kad lydekų nerštas Šiaurės Rytų Lietuvoje dar tęsiasi. Pasak Laimučio Budrio, lydekos mūsų krašte paplitusios visur – ežeruose, upėse, tvenkiniuose. Neršto metu brakonieriai, neteisėtai naudodami tinklinius bei duriamuosius įrankius, o kai kurie net ir elektros srovę, gaudo į vandens telkinio seklumas atplaukusias neršti lydekas. Brakonieriavimas šiuo laikotarpiu padaro ypač didelę žalą gamtai. Todėl aplinkosaugininkai dabar atidžiai stebi vandens telkinius. Pažeidėjai baudžiami įstatymų nustatyta tvarka.

Luodžio ežere sulaikytiems brakonieriams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Jiems bus skirtos piniginės baudos nuo 200 iki 700 Lt ir reikės atlyginti gamtai padarytą 863,91 Lt žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius