Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Brakonieriais virtę medžiotojai atsipirko 579 eurų baudomis

Šilalės rajono apylinkės teismas už medžiojimą iš automobilio 44 metų K.V. ir 45 metų V.A. skyrė po 579 eurų baudas bei atėmė teisę medžioti vieneriems metams.
Brakonierių mašinoje rasta elnio galva ir skerdiena
Asociatyvi iliustracija / Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.

Be to, iš pažeidėjų konfiskuota transporto priemonė, ginklas ir šovinys, pranešė teismas.

Byloje nustatyta, kad 2015 metų rudenį Laumenų kaime (Šilalės r. sav.) minėti medžiotojai vienam iš jų priklausančiu ginklu nušovė stirną. Tuo metu vyrai buvo automobilyje.

Pažeidėjai savo kaltės dėl šiurkštaus medžioklės taisyklių pažeidimo nepripažino. Teismo posėdžio metu vyrai paaiškino, kad tą dieną važiavo į visai kitą kaimą pasidairyti, kur būtų galima įrengti medžioklės bokštelį. Jie tvirtino į Laumenų kaimą nevykę ir iš ginklo, buvusio automobilyje, nešaudę.

Teismas, ištyręs byloje surinktus įrodymus, konstatavo, kad vyriškiai galėjo teisėtai medžioti, t. y. su savimi turėjo medžioklės lapą, medžiotojo bilietus, ginklo leidimą. Tačiau jie medžiojo draudžiamu būdu – šaudė iš transporto priemonės.

Pasak teismo, nustatyta, jog pažeidėjai buvo pasirengę vežti sumedžiotus žvėris, nes automobilyje turėjo vonelę jiems gabenti.

Vyriškių sulaikymo metu dėkle rastas ginklas dar buvo šiltas, jautėsi aitrus parako kvapas, jame teliko vienas šovinys. Be to, nušauta stirna radimo metu buvo nesustingusi ir nušauta to paties kalibro ginklu.

Faktą, kad medžiota iš automobilio, patvirtino ir liudytojai.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į pažeidimo pobūdį, jo pavojingumo laipsnį visuomenei, vyrų asmenybes – neteisti, vienas iš jų anksčiau baustas administracine tvarka, turi galiojančią nuobaudą, taip pat į atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą.

Nutarimą dar galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius