Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briuselio išpuolių aukų artimiesiems košmaras tik prasideda: atpažįstami sumaitoti kūnai

Košmaras Briuselyje kai kuriems žmonėms dar tik prasideda. Nuo antradienio nesulaukę žinių iš dingusių artimųjų, žmonės buvo kviečiami į Karalienės Astridos ligoninę atpažinti teroristinių išpuolių metu žuvusiųjų kūnų.

Fabienne, Adelma, Leopoldas, Olivieris. Tai – tik keturios pirmosios žinomos antradienio išpuolių Briuselyje aukos. Dar daugybė žmonių yra paskelbti dingusiais be žinios.

Nežinios dienos

Kankinami nežinomybės Briuselio gyventojai pradėjo savo artimųjų paiešką savarankiškai. Naudodamiesi socialiniais tinklais ir spaudos dėmesiu, jie tikėjosi sužinoti daugiau apie brangių žmonių likimą.

Tam tikslui buvo sukurtas „Facebook“ puslapis bei paskelbtos dingusių žmonių detalės internetinėje svetainėje „Trello“.

Kaip anksčiau rašė 15min, Briuselyje gyvenantis Jessie išgyvena dėl savo sesers likimo, nes po paskutinio skambučio telefonu iš metro vaikinas vis dar neturi jokių naujienų iš jos.

Ketvirtadienį Karalienės Astridos karinėje ligoninėje buvo įrengtas centras, padėti tokiems žmonėms kaip Jessie, kurie nerimauja, kad tarp Briuselio teroro išpuolių aukų gali būti jų artimieji.

Nežinomos išpuolio aukos

Karalienės Astridos ligoninė yra visai netoliese Zavantemo oro uosto, kuriame trys įtariamieji surengė terorizmo išpuolį, jau pareikalavusį 11 žmonių gyvybių.

VIDEO: Teroras Briuselyje: artimųjų pasigedę asmenys plūsta į ligoninę atpažinti kūnų

Tačiau antradienį į šią ligoninę buvo atvežti 97 sužeisti žmonės ne tik iš oro uosto, bet ir Melbeko metro stotelės. Visiems nukentėjusiems žmonėms prireikė skubios ir pačios įvairiausios medikų pagalbos.

Karalienės Astridos ligoninėje žmonės buvo priversti išbandyti savo nervus dar kartą, kai iš ligoninės priestato pradėjo bėgti medikai ir pacientai.

Kai kurių žmonių būklė buvo kritinė, kitų – stabili, tačiau kariuomenės ligoninės medikai vis tiek nerimavo dėl jų sveikatos. Laimė, didelė dalis nukentėjusių žmonių atsipirko tik patirtu šoku ir lengvais nudegimais.

„Ligoninėje yra 15 žmonių, iš kurių 5 intensyvios terapijos skyriuje“, – sakė Karalienės Astridos ligoninės atstovas.

Pasak jo, išpuolio metu nukentėjo įvairių šalių piliečiai, todėl tai sukelia papildomų sunkumų užmezgant ryšius su jų artimaisiais ar atpažįstant mirusiuosius.

15min žiniomis, šios ligoninės morge taip pat yra 22 išpuolio aukų kūnai. Beviltiškoje padėtyje atsidūrusiems ir savo artimųjų pasigedusiems žmonėms ketvirtadienį buvo suteikta galimybė juos atpažinti.

Ligoninės atstovai ketvirtadienio popietę 15min negalėjo pakomentuoti šio proceso, tačiau ligoninės prieigose buvo susirinkęs gausus būrys žmonių, ieškančių nuo antradienio dingusių artimųjų.

Nervų išbandymas

Karalienės Astridos ligoninėje žmonės buvo priversti išbandyti savo nervus dar kartą, kai iš ligoninės priestato pradėjo bėgti medikai ir pacientai.

Gydytojai ir sanitarai rankose turėjo mažamečius vaikus, kuriuos turėjo evakuoti iš ligoninės.

Pačiais jauniausiais pacientais rūpinosi ligoninę akylai saugantys kareiviai. Kadangi mažyliai dar buvo lopšiuose, kareiviai juos evakavo su visu guoliu.

„Iš rūsio pasigirdo aliarmas ir tuoj pat pradėjome evakuaciją“, – įvykio vietoje sakė už ligoninės saugumą atsakingas policijos atstovas.

Pirminiais duomenimis, įspėjamasis signalas sukėlė žmones ant kojų dėl dujų nuotėkio ligoninės rūsyje. Apsidrausdami nuo galimų pavojų kareiviai evakavo ligoninės vaikų skyrių.

Viskas baigėsi laimingai, tačiau po antradienio išpuolių į susiklosčiusią situaciją visi sureagavo itin jautriai. Nerimas Briuselyje vis dar tvyro ore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius