Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būtinuosius karinius mokymus baigė pirmoji karių laida

Penktadienį Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke tarnybą baigė pirmoji būtinųjų karinių mokymų (BKM) karių laida – 50 jaunuolių, sėkmingai įveikusių du mokymų etapus. Su šiais kariais bus sudaroma profesinės karo tarnybos sutartis trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui.
Būtinieji kariniai mokymai
Būtinieji kariniai mokymai / Mokomojo pulko/KAM nuotr.
Mokomojo pulko/KAM nuotr./Būtinieji kariniai mokymai
Mokomojo pulko/KAM nuotr./Būtinieji kariniai mokymai

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, tęsti tarnybą į kariuomenės padalinius karius skirstė specialioji komisija. Paskirstymas vyko atsižvelgiant į karių pageidavimus, motyvaciją, asmenines savybes ir mokymų metu pasiektus rezultatus.

Didžioji dalis mokymus baigusių karių buvo paskirti į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotąjį pėstininkų batalioną, kiti tarnybą tęs Karinių oro pajėgų Oro erdvės ir stebėjimo kontrolės valdyboje, Karinėse jūrų pajėgose ir Motorizuotosios pėstininkų brigados ,,Geležinis vilkas“ žvalgų kuopoje.

Mokomojo pulko/KAM nuotr./Būtinieji kariniai mokymai
Mokomojo pulko/KAM nuotr./Būtinieji kariniai mokymai

Praėjusių metų lapkritį savanoriškai atlikti BKM pirmą kartą buvo pakviesta 100 jaunuolių, neatlikusių privalomosios pradinės karo tarnybos. Mokymai vyko dviem etapais: pirmąsias devynias savaites visi dalyviai mokėsi pagal individualaus kario rengimo kursą, po šio etapo visiems kurso dalyviams buvo įskaitytas privalomosios pradinės karo tarnybos atlikimas.

Po pirmojo BKM etapo tęsti kario rengimo kursą dar keturias savaites liko apie 60 labiausiai motyvuotų ir geriausiai pasirengusių karių. Iš jų antrąjį etapą sėkmingai baigė 50. Kariai, kurie išėjo tik devynių savaičių mokymus, buvo išleisti į atsargą ir tapo kariuomenės rezervo dalimi.

Sprendimas organizuoti BKM buvo priimtas atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo išaiškinimą dėl privalomosios pradinės karo tarnybos sustabdymo ir ieškant būdų, kaip sudaryti piliečiams galimybes tinkamai pasirengti atlikti konstitucinę pareigą – ginti Tėvynę, taip pat užtikrinti galimybę priimti į profesinę karo tarnybą daugiau eilinių karių nedidinant išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius