-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Alytaus meras Č.Daugėla paleistas į laisvę (nuotraukos)

Mėnesį praleidęs už grotų korupcija įtariamas nušalintasis Alytaus meras Česlovas Daugėla ketvirtadienį pravėrė Kauno tardymo izoliatoriaus duris.
Merą pasitiko žmona
Merą pasitiko žmona. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Spalio mėnesio pradžioje sulaikytam politikui ketvirtadienį teismas skyrė kur kas švelnesnę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš šalies. Be to, Č.Daugėla kartą per savaitę turės apsilankyti ir užsiregistruoti policijoje.

Ketvirtadienį apie 14 val. į laisvę išleistą buvusį Alytaus merą prie Kauno tardymo izoliatoriaus durų pasitiko žmona Virginija.

„Jaučiuosi normaliai, – žurnalistams pareiškė Č.Daugėla. – Ką jaučiau būdamas už grotų? To papasakoti neįmanoma. Norint tai suprasti, reikia išbandyti pačiam.“

Prisipažinęs, kad labiausiai pasiilgo vaikų, politikas su žmona sėdo į prabangų 7 klasės BMW automobilį ir išvyko namo. Prieš tai žurnalistų paklaustas apie artimiausius planus, Č.Daugėla patikino veikiausiai eisiantis į Darbo biržą.

15min.lt primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai Alytaus miesto merą sulaikė spalio 6 dieną atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Be Č.Daugėlos, tąkart buvo sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės „Kortas“ direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša.

Šie keturi įtariamieji buvo apklausti ir paleisti į laisvę dar tą patį vakarą. Prokuroras visiems jiems skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti. STT pranešė, kad Alytaus valdininkai sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir didelės vertės (daugiau nei 500 tūkst. litų) svetimo turto iššvaistymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius