Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs apsaugos darbuotojas sulaukė švelnesnės bausmės

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Kauno apygardos teismo 2011 m. vasario 18 d. nuosprendį, kuriuos Kaune esančios parduotuvės „Šilo“ buvęs apsaugininkas Olegas Krugliakovas (gim. 1972 m.) buvo nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme už butelį degtinės pavogusio vyro nužudymą.
Buvęs apsaugininkas Olegas Krugliakovas, kaltinamas mirtinai sumušęs girtą vyriškį.
Buvęs apsaugininkas Olegas Krugliakovas, kaltinamas mirtinai sumušęs girtą vyriškį. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

O.Krugliakovo nusikaltimą perkvalifikavus iš bejėgiškos būklės asmens nužudymo dėl chuliganiškų paskatų į paprastą nužudymą, vyriškis vietoj 15 metų pataisos namuose praleis 8 metus.

Teismas taip pat O.Krugliakovo atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino nukentėjusiojo provokuojantį vaidmenį.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija taip pat mano, kad pirmosios instancijos teismas padarė nepagrįstą išvadą, jog nukentėjusysis buvo bejėgiškos būklės ir susiejo jo bejėgiškumą tik su girtumu, nors jis buvo fiziškai aktyvus ir sąmoningas. Teismas nustatė, kad nukentėjusiojo girtumas nebuvo aiškiai pastebimas, be to, tik stiprus apsvaigimas nuo alkoholio teismų praktikoje yra pripažįstamas bejėgiška būkle.

Be to, teismas paneigė išvadą, kad O.Krugliakovas nužudė iš chuliganiškų paskatų dėl mažareikšmės dingsties. teismo nuomone, vagystės negalima laikyti mažareikšme dingstimi. Anot teismo, anksčiau ne vieną vagį parduotuvėje sulaikiusį ir smurto niekada prieš juos nenaudojusį O.Krugliakovą pyktį sukėlė ir nusikalsti paskatino nukentėjusiojo įžeidimai, bandymas įspirti, t.y. paties nukentėjusiojo provokuojantis elgesys.

Nors apeliaciniame skunde O.Krugliakovo gynėjas nuteistąjį prašė visiškai išteisinti ir teigė, kad teisme ištirti įrodymai neleidžia kategoriškai teigti, kad nuosprendyje nurodytus nukentėjusiojo patirtus sužalojimus padarė būtent O.Krugliakovas, teismo posėdyje ir nuteistasis, ir advokatas skundo nepalaikė. O.Krugliakovas prisipažino, kad sudavė nukentėjusiajam smūgius ir nebeneigė, kad tai galėjo sukelti jo mirtį.

Primename, kad 2009 m. lapkritį parduotuvės „Šilas“ pagalbinėse patalpose apsaugos darbuotoju dirbęs O.Krugliakovas sumušė butelį degtinės pavogusį vyrą, kuris nuo patirtų sužalojimų po poros valandų mirė.

Šį nuosprendį dar galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius