-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 06 /15:09

Buvęs KTU gimnazijos direktorius B.Burgis – išteisintas: „Ateina pergalė, šalta, negailestinga“

Apeliacine tvarka baigęs nagrinėti buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio bylą, penktadienį Kauno apygardos teismas paviešino savo verdiktą. Teisėjų sprendimas – B.Burgis nekaltas, nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo požymių.
Bronislovo Burgio teisme
Bronislovą Burgį sveikino žmona / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

B.Burgį ginantys advokatai anksčiau prašė teismo jį išteisinti dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, teigdami, kad jis nepadarė nusikaltimo, numatyto Baudžiamajame kodekse. Jie tikino, kad prokuroro numatytas straipsnis taikomas tik sunkiems nusikaltėliams.

Tuo tarpu prokuroras Osvaldas Stadalius prašė skundą atmesti ir palikti galioti pernai rugpjūčio 21 d. Kauno apylinkės teismo paskirtą bausmę, kuria B.Burgis nuteistas vienerių metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant tokiam pačiam laikui. Per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jis buvo įpareigotas neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

VIDEO: Bronislovas Burgis po teismo deklamavo eiles

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė – tai jis dar kartą pabrėžė ir tardamas paskutinį žodį.

„Nepadariau nieko tokio, dėl ko galėčiau gėdytis. Praradau viską, vos ne gyvybę, bet aš nepraradau garbės“, – anksčiau yra kalbėjęs B.Burgis.

Kauno apygardos teismo verdiktas – buvęs KTU gimnazijos direktorius yra nekaltas. Priešingo sprendimo motyvai: Kauno apylinkės teismas nepakankamai kruopščiai ištyrė įvykio situaciją, neįsigilino į faktines bylos aplinkybes, įrodymus vertino nesilaikydamas baudžiamojo proceso reikalavimų, dėl to padarė nepagrįstas bei skubotas išvadas, iškėlė aukščiau kitų tik tam tikrus sakinius iš visų pokalbio įrašų.

Sistemingo bauginimo požymių B.Burgio kalbose su moksleive, anot Kauno apygardos teismo teisėjų, nebuvo. Tai – tik spontaniškai pasakyti žodžiai. Tiesa, kai kurie pasisakymai nukentėjusiosios atžvilgiu buvo pernelyg emocingi, peržengiantys pedagogo etikos normas. Tačiau tai – ne sistemingas bauginimas, naudojant psichologinę prievartą.

Teismas pabrėžė, kad B.Burgiui inkriminuotas nusikaltimas yra baudžiamas tik laisvės atėmimu, todėl yra laikomas pavojingu ir negali būti taikomas šiai konkrečiai situacijai.

„Vertinu tai kaip pamoką visai Lietuvai, visuomenei ir prieš tai mane nuteisusiai sistemai. Pusantrų metų patyčių, melo. Kas iš tokio nuosprendžio dabar? Gal grąžinsit man mano gimnaziją? Džiaugiuosi, kad per tą laiką neišdaviau gimnazistų, šeimos. Patyčių srautai manęs nebeveikia“, – po nuosprendžio paskelbimo teigė B.Burgis ir ėmė cituoti Bernardo Brazdžionio eiles apie ateinančią pergalę, šaltą ir negailestingą.

Vertinu tai kaip pamoką visai Lietuvai. Pusantrų metų patyčių, melo. Kas iš tokio nuosprendžio dabar? Gal grąžinsit man mano gimnaziją? – klausė B.Burgis.

Anot jo, sprendimas kitoks, nes apygardos teismas kitaip pažiūrėjo į įrodymų tyrimą, ištyrė nuosekliai visas aplinkybes. Dėkojo po posėdžio B.Burgis ir savo advokatui, bučiavo susigraudinusią žmoną.

15min primena, jog B.Burgio konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.

VIDEO: Bronislovas Burgis po teismo deklamavo eiles

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius