Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs prokuroras Algimantas Kliunka skundžia teismui jam nepalankų VTEK sprendimą

Sausio pradžioje iš pareigų Generalinėje prokuratūroje atleistas Algimantas Kliunka skundžia teismui jam nepalankų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą.
A.Kliunka
A.Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Kliunkos skundą Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) gavo ketvirtadienį, BNS sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė.

Buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras siekia įrodyti, kad VTEK sprendimas yra neteisėtas ir nepagrįstas.

 Jo teigimu, etikos sargai peržengė savo kompetencijos ribas, kadangi prokurorui nepalankų sprendimą priėmė sausio 11–ąją – kelios dienos po to, kai A.Kliunka jau buvo atleistas iš darbo valstybės tarnyboje.

„Jis mano, kad komisija priėmė tą protokolinį sprendimą neatlikusi jokio tyrimo, nesusipažinusi su tarnybinio patikrinimo medžiaga, nepakvietusi A.Kliunkos į posėdį, apie jį neinformavusi“, – sakė S.Jacinevičienė–Baltaduonė.

VTEK sausio 11–ąją pritarė Generalinėje prokuratūroje atlikto tarnybinio patikrinimo išvadai, kad A.Kliunka ir kitas prokuroras Rolandas Tilindis, laiku nedeklaravę sudarytų civilinių sandorių – autorinių sutarčių su Specialiųjų tyrimų tarnyba, kurių pagrindu įsipareigojo parengti autorinį darbą – pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

„A.Kliunkos manymu, tikrintojų veiksmai baigiant tarnybinį patikrinimą ir surašant išvadą buvo neteisėti“, – teigė VAAT atstovė.

VAAT per savaitę turi nuspręsti, ar imsis nagrinėti buvusio prokuroro skundą.

A.Kliunka iš pareigų Generalinėje prokuratūroje pasitraukė sausio 6–ąją, kai, anot policijos, švęsdamas savo gimtadienį neblaivus buvo sulaikytas sostinės Pylimo gatvėje esančiame bare „Metro“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius