Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Seimo narys stos prieš teismą: Vilniuje girtas sukėlė avariją ir pabėgo

Teismui perduota baudžiamoji byla, kur buvęs Seimo narys Gintautas Mikolaitis kaltinamas neblaivus vairavęs automobilį Vilniuje. Jis "Akropolio" aikštelėje trenkėsi į kitą automobilį, spruko ir visa tai padarė, kai jo kraujyje buvo daugiau nei 2 promilės.
Gintautas Mikolaitis
Gintautas Mikolaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lapkričio 3-sios rytą policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad sostinės Ozo gatvėje esančioje prekybos centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje „Volvo“ automobilio vairuotojas galimai apgadino kitą automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus policijos pareigūnai automobilį „Volvo“ pastebėjo toje pačioje Ozo gatvėje esančio sporto klubo „Impuls“ stovėjimo aikštelėje. Prie automobilio vairo sėdėjo nuo alkoholio apsvaigęs vyras.

Jo kraujyje nustatyta 2,14 promilės alkoholio koncentracija. Tai, kad vairavo neblaivus, vyriškis neneigė nuo pat pradžių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Už Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 dalyje numatytą nusikalstamą veiką – vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės – numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų, praneša prokuratūra.

Vairuotojui taip pat gresia automobilio vertę atitinkančios pinigų sumos konfiskavimas: neblaivus jis vairavo nuomojamą automobilį, nuosavybės teise priklausantį kitiems asmenims.

Vairuotojui surašytas ir administracinio nusižengimo protokolas dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo: eismo įvykio sukėlimo ir pasišalinimo iš įvykio vietos.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Buvęs Seimo narys, socialdemokratas, rugpjūčio mėnesį tapo UAB „Raseinių vandenys“ direktoriaus pavaduotoju strateginiam planavimui.

Vis dėlto kriminaliniai G.Mikolaičio nuotykiai ir gresiantis teistumas – ne kliūtis „Raseinių vandenų“ direktoriui Stanislovui Bartkui.

„Jo darbinės veiklos periodas mūsų įmonėje dar nedidelis. Bet galiu patvirtinti, kad tuo laikotarpiu jokių problemų dėl alkoholio su Gintautu Mikolaičiu mes tikrai neturėjome“, – praėjus dienai po įvykių 15min sakė S.Bartkus.

Tai – ne pirmas atvejis, kuomet G.Mikolaičiui koją pakiša alkoholis. 2008 metais žurnalistų dėmesį patraukė po Seimą, įtariama, neblaivus vaikščiojęs socialdemokratas.

Seimo narys išvyko į ligoninę tikrintis girtumo, bet galiausiai tai padaryti atsisakė. Kitą dieną tikino, esą jis nebuvo girtas, alkoholį vartojo tik išvakarėse, o tą dieną, kai sukėlė įtarimų, vartojo tik vaistus.

2006 m. kovą G.Mikolaičio vairuojamas automobilis sukėlė avariją, o politikas iš įvykio vietos pabėgo. Tuomet įtarta, kad jis galėjo būti neblaivus. Politikas buvo nubaustas 3 tūkst. litų bauda.

Prieš 2008 m. Seimo rinkimus politikas buvo išbrauktas iš LSDP kandidatų sąrašo ir nesėkmingai bandė pats patekti į Seimą. Bet vėliau socialdemokratai jam nuodėmes atleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius