-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs Šiaulių sporto klubo vadovas nuteistas dar vienoje byloje

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį buvusį Šiaulių sporto klubo vadovą Ričardą Abelkį nuteisė kalėti dar vienoje turto pasisavinimo byloje.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

48 metų vyras taip pat pripažintas kaltu ir dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo. Už šiuos nusikaltimus teismas skyrė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

R.Abelkis jau atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose. Kitoje byloje teismas iš jo nusprendė konfiskuoti 1 mln. 12 tūkst. eurų.

Subendrinus šią bausmę su bausme už nusikaltimus kitoje byloje, R.Abelkiui skirta reali 4 metų laisvės atėmimo bausmė, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

R.Abelkis buvo kaltinamas, kad 2010-2013 metais, būdamas Šaulių automobilių sporto klubo „Slikas“ prezidentu, pasisavino rėmėjų pervestus pinigus – 798 tūkst. 951 eurą.

R.Abelkis jau atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose. Kitoje byloje teismas iš jo nusprendė konfiskuoti 1 mln. 12 tūkst. eurų.

Šios bylos duomenimis, sporto klubo vadovas 2010-2014 metais per 351 kartą iš bankomatų Šiauliuose, Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Radviliškyje iš sporto klubo sąskaitos išėmė 751,2 tūkst. eurų.

Disponuodamas daugiau nei 1 mln. eurų sporto klubo lėšų, šią sumą panaudojo ne sporto klubo įstatuose numatytiems tikslams, o saviems poreikiams.

Sporto klubas populiarino lietuvišką žaidimą ritinį ir amerikietišką biliardą.

Nustatyta, kad per ketverius metus Šiauliuose registruotas sporto klubas iš įvairių rėmėjų gavo daugiau nei 1 mln. eurų paramos.

Išaiškinta, kad sporto klubas, nors ir organizavo įvairius ritinio ir amerikietiškojo biliardo turnyrus, šiems renginiams organizuoti milijoninės paramos niekaip negalėjo išleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius