-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs vidaus reikalų minstro visuomeninis patarėjas per vieną naktį net du kartus pateko į policiją (papildyta 11.26 val.)

Vilniaus policija naktį iš ketvirtadienio į penktadienį vargo su buvusiu vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio visuomeniniu konsultantu Arūnu Armaliu. Jis per vieną naktį į policiją sugebėjo pakliūti net du kartus.
Policininko amunicija
Policininko amunicija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Visų pirma A.Armaliu policija susidomėjo apie 23.30 val. Žvejų g. buvo sustabdytas jo vairuojamas automobilis Subaru. Pareigūnai įtarė, kad vairuotojas yra neblaivus. Tačiau pūsti į alkoholio matuoklį A.Armalis (gim. 1974 m.) atsisakė.

Vyras buvo nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą, čia buvo paimta jo kraujo. Sutvarkius formalumus, A.Armalį policija paleido. Jo automobilis liko policijos aikštelėje.

Antrą kartą per vieną naktį su A.Armaliu policijos pareigūnai susitiko paryčiais. Apie 4.20 val. iš Viršuliškių g. esančio baro „Naktida“ gautas pranešimas, kad siautėja girtas klientas. Pasak pranešėjų, jis kabinėjosi prie lankytojų, keikėsi.

Į barą atvykus policijos patruliams, neblaivus klientas įsivėlė į konfliktą ir su jais, policininkus „atleido iš darbo“.

Surakintas antrankiais vyras buvo pristatytas į policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad tai jau kartą reikalų su policija tą pačią naktį turėjęs A.Armalis.

Incidentas tiriamas.

Papildyta 10.15 val.: Kaip agentūrai BNS sakė Vilniaus m. 5 policijos komisariato vadovas Petras Burdelis, A.Armalis blaivėsi policijos komisariate.

„Jis sėdėjo bare, ten triukšmavo, ir baro atstovai iškvietė policiją. Patruliai nuvažiavo, jis jiems pasipriešino, jie pristatė jį į komisariatą. Komisariate jis nenusiramino, tą patį vykdė – pasipriešino, triukšmavo, blaivėsi pas mus“, – BNS teigė P.Burdelis.

A.Armaliui gresia administracinė atsakomybė už pasipriešinimą policininkams ir jų teisėtų reikalavimų nevykdymą.

„Dar vienas (protokolas – BNS) bus greičiausiai už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje“, – pridūrė P.Burdelis.

Papildyta 11.26 val.: Vidaus reikalų ministerija išplatino pranešimą, kuria patikslina, jog A.Armalis nebedirba vidaus reikalų ministro visuomeniniu konsultantu. Vidaus reikalų ministras šio konsultanto paslaugų atsisakė vos prieš dvi dienas – 2011 m. kovo 30 d.

„Todėl žiniasklaidos priemonėse pasirodęs teiginys, jog „A. Armalis yra vidaus reikalų ministro patarėjas“ yra neteisingas ir klaidinantis visuomenę.Pabrėžiame, kad visuomeninių konsultantų paslaugos yra neatlygintinos ir neįteisinamos jokiais darbiniais santykiais – jie tik esant reikalui konsultuoja ministrą savo atstovaujamos srities klausimais“, - rašoma VRM pranešime.

Ministro visuomeninio konsultanto statusas asmeniui suteikiamas arba panaikinamas politine valia ir yra įteisinamas ministro įsakymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius