Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi „Olialia“ mergaitė Agnė Staškevičiūtė teisiama dėl „Porsche“ avarijos, per kurią sužalojo keleives

2014 m. rudenį Vilniaus centrą sudrebino prašmatnaus visureigio „Porsche Cayenne“ avarija, po kurios viena iš dviejų sužalotų keleivių net buvo atsidūrusi reanimacijoje. Paaiškėjo, kad automobilio nesuvaldė girta 23 metų vilnietė Agnė Staškevičiūtė, anksčiau pagarsėjusi kaip „Olialia“ mergaitė ir krepšininko Jono Valančiūno artima draugė. Dabar vakarėlių liūtė stojo prieš teismą, formaliai jai gresia iki 6 metų nelaisvės.
Agnė Staškevičiūtė
Agnė Staškevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Olialia“ mergaitė, elito vakarėlių viešnia ir buvusi garsaus krepšininko Jono Valančiūno draugė Agnė Staškevičiūtė (gim. 1992 m.) šiuo metu mėgaujasi ne itin maloniu žiniasklaidos dėmesiu, ketvirtadienį rašo Alfa.lt.

Vilniaus miesto apylinkės teismas atvertė „Porsche Cayenne“ vairuotojai iškeltą bylą dėl avarijos, kurios metu viena keleivė buvo lengvai sužeista, o kita išvežta į reanimaciją. Nors girta vairavusi mergina savo kaltę pripažįsta ir prašo ją atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, su sunkiai sužalotos keleivės pateiktu ieškiniu ji nelinkusi sutikti ir teigia, kad jos sąskaita siekiama pasipinigauti.

Vilniaus policijos nuotr./„Porsche Cayenne“ avarija
Vilniaus policijos nuotr./A. Staškevičiūtės sukelta „Porsche Cayenne“ avarija

2011 m. „Vakaro žinių“ kalendorių papuošusios merginos bylą ketvirtadienį pradėjo nagrinėti teisėjas Robertas Rainys.

15min.lt pernai rudenį rašė, kad naktį merginų „Porsche Cayenne“ Vilniuje rėžėsi į tilto atitvarus, po šios avarijos keleivė atsidūrė reanimacijoje.

Lapkričio 21 d. naktį sostinės centrą sudrebino tuomet 22 metų merginos sukelta „Porsche Cayenne“ avarija, kurios metu prie Žaliojo tilto sužalotos dvi jaunos šio prašmatnaus visureigio keleivės.

Pranešimas apie šią eismo nelaimę gautas lapkričio 21 d. naktį, 02.14 val.
Bylos duomenimis, Vilniaus centre, Žygimantų ir A.Goštauto g. sankryžoje, 22 metų A.Staškevičiūtė nesuvaldė vairuojamo automobilio „Porsche“ ir atsitrenkė į tilto atitvaras.

Nepatyrusi vairuotoja slidžiame kelyje visiškai netinkamai pasirinko greitį. Be to, pagal kraujo tyrimą A.Staškevičiūtei nustatytas 1,29 promilės girtumas.

Šio eismo įvykio metu nukentėjo „Porsche“ keleivė J.A. (gimusi 1992 m.), kuriai ligoninėje nustačius daugybinius kūno sužalojimus, ji paguldyta į reanimacijos skyrių.

Be to, tą pačią penktadienio naktį apie 05.40 val. RVUL slaugytoja telefonu policijai pranešė, kad 04.13 val. į medikus kreipėsi ir kita automobilio „Porsche Cayenne“ keleivė – Goda Gerasionytė, gimusi 1991 m.

Šiai keleivei medikai nustatė dešiniojo kelio ir dešinės čiurnos sumušimus, ji paleista sveikti namo.

Alfa.lt skelbia, kad A.Staškevičiūtė teisme neneigė, jog neblaivi padarė avariją (beje, automobilis registruotas jos sužadėtinio Roberto Borovskio vardu).

Tačiau teisiamoji teigia, kad sunkiai sužalota mergina ir pati kalta dėl savo sužalojimų, kadangi galinėje sėdynėje važiavo neprisisegusi diržo.

Eismo nelaimės kaltininkei formaliai gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

A.Staškevičiūtė prašo teismo atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal motinos laidavimą. Tiesa, vilnietei gresia dideli finansiniai nemalonumai – nors sužadėtinis dėl sudaužyto „Porsche“ pretenzijų nereiškia, sunkiai avarijos metu sužalota mergina pateikė civilinį ieškinį, kuriuo prašo atlyginti jai padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius