Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi pasienio seklė dėl pasisakymų apie Pagėgių merą atsidūrė teisme

Dešimtis kontrabandininkų demaskuoti padėjusi Pagėgių savivaldybės gyventoja dėl savo pasisakymų apie Pagėgių merą Virginijų Komskį atsidūrė teisme.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Bitėnų kaimo gyventoją 62 metų Birutė Minevičienė tapo atsakove civilinėje byloje dėl viešai paskleistų žinių pripažinimo neatitinkančiomis tikrovės bei žeminančiomis Pagėgių mero V.Komskio garbę ir orumą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

V.Komskis siekia, kad B.Minevičienė būtų įpareigota paneigti tai, ką pasakė vienai konservatorių lyderių, Seimo pirmininkei Irenai Degutienei besilankant Pagėgiuose.

Šių metų pavasarį Bitėnų gyventoja susitiko su I.Degutiene, kai ji su grupe parlamentarų buvo atvykusi į Pagėgius pasikalbėti apie kontrabandą.

„Pasakiau, kad prieš 7 metus mačiau, kaip V.Komskis bendravo su cigaretes prie mano namų Rambyno regioninio parko teritorijoje krovusiais vyrais“, – pasakojo bitėniškė.

B.Minevičienė nematė, kad šis pokalbis buvo nufilmuotas. Vakare jis buvo parodytas per vienos televizijos žinias. Netrukus kitos televizijos laidos žurnalistai bitėniškės paprašė papasakoti apie kontrabandininkus, kurie darbuojasi šalia jos sodybos.

I.Degutienei bitėniškė papasakojo, kad 2003 metų sausio 25 dienos rytą purvyne įklimpo vilkikas. Sunkiasvorę transporto priemonę bandė traukti į pagalbą atskubėjęs žemės ūkio bendrovės traktorininkas. Kai tai nepavyko, atvažiavo kitas vilkikas, į kurį keliolika vyrų perkrovė cigaretes.

„Vienas kontrabandininkų atėjo pas mane paprašyti kastuvo. Jų darbą matė miško darbininkai, žvejai. Buvo daug smalsuolių, bet arti vilkiko niekas negalėjo prieiti“, – prisiminė B.Minevičienė.

Jos tvirtinimu, per patį darbo įkarštį žalios spalvos „Audi A6“ atvažiavo V.Komskis: „Jis priėjo prie kontrabandininkų, kažką pasakė, sėdo į automobilį ir išvažiavo. Po kiek laiko atvyko pasieniečiai, bet jie nesidomėjo vilkiku – nuvažiavo tolyn. Aš nesakau, kad ta kontrabanda buvo V.Komskio, bet žmonėms susidarė toks įspūdis. Iki šiol nei su Pagėgių meru, nei jo broliu Seimo nariu Kęstu Komskiu nesu bendravusi“.

Pagėgių meras dėl Bitėnų gyventojos kalbų sako į teismą kreipęsis, nes neturintis kitų galimybių apsiginti.

„Viešojoje erdvėje esu padarytas kontrabandininku. Kitų galimybių apsiginti neturiu, todėl kreipiausi į teismą. Moralinės žalos atlyginimo neprašau, nes man ne pinigai rūpi. Svarbiausia, kad šių skleidžiamų kalbų žmonės ar partijos nepanaudotų per ateinančius rinkimus“, – kalbėjo 48 metų „tvarkietis“ Pagėgių meras.

B.Minevičienė trejus metus bendradarbiavo su pasieniečiais. Ji gaudavo atlyginimą už pranešimus apie iš Rusijos į Lietuvą Nemunu gabenamą kontrabandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius