Buvusiam Svetlanos Proninos žentui Arnui Tumėnui – tik 2 600 litų bauda už penkių žmonių sužalojimu pasibaigusią „Mercedes“ avariją

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį maždaug 2,6 tūkst. litų pinigine bauda nubaudė 29 metų vilnietį Arną Tumėną, kuris prieš dvejus metus sostinėje sukėlė penkių žmonių sužalojimu pasibaigusią avariją.
Arnas Tumėnas
Arnas Tumėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Tumėnui grėsė areštas, tačiau prokuratūrai teisme nepavyko įrodyti, kad avarijos metu vairuotojas buvo neblaivus. Netrukus po eismo įvykio vairuotojas pasišalino, todėl medicininėmis priemonėmis nustatyti blaivumą nebuvo galimybės.

Be baudos, teismas atėmė teisę vairuoti trejiems metams.

A.Tumėnas išklausyti nuosprendžio nebuvo atvykęs, nes, pasak advokato Romualdo Mikliušo, serga. Advokatas sakė esąs patenkintas nuosprendžiu, tačiau tarsis su klientu, ar neskųsti nuosprendžio, nes teisė vairuoti jam jau atimta administracinėje byloje, o du kartus už tą patį nusižengimą asmuo negali būti baudžiamas.

Didelė avarija įvyko 2012 metų balandžio 28 dienos vakarą Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje. Automobilis „Mercedes-Benz S320", vairuojamas A.Tumėno, atsitrenkė į su įjungtais švyturėliais stovėjusį tarnybinį policijos automobilį „VW Jetta", prie kurio vairo sėdėjo kelių patrulis. Nuo smūgio policijos mašina pajudėjo ir atsitrenkė į priekyje stovėjusį policininkų sustabdytą automobilį „Mercedes-Benz E 280".

Avarijos metu buvo sužaloti trys policininkai ir du civiliai asmenys. Kai kurie sužaloti policininkai per avariją buvo praradę sąmonę. Policijos pareigūnams prireikė ilgo gydymo, kad jie galėtų grįžti į tarnybą. Nukentėję policininkai byloje buvo pareiškę civilinius ieškinius, kuriuos teismo proceso metu kaltinamasis atlygino. Policininkai teisme teigė, kad pretenzijų kaltinamajam dėl civilinių ieškinių nebeturi. Kokios sumos sumokėtos policininkams, viešai neskelbta.

29 metų A.Tumėnas teisme neigė, kad avariją sukėlė neblaivus ir savo kaltę pripažino iš dalies.
Vyras anksčiau jau buvo sukėlęs avariją, joje žuvo žmogus, tačiau baudžiamosios atsakomybės išvengė susitaikęs su nukentėjusiaisiais.

VIDEO: Prabangus „Mercedes" Vilniuje taranavo policijos ekipažą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius