Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam „Vilniaus vandenų“ direktoriui Miežutavičiui – baudžiamoji byla

Buvęs bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Bronius Miežutavičius kaltinamas neteisėtai išsimokėjęs įspūdingą 35 tūkst. 830 Lt priedą.
Protestuotojai
Vandens tiekimo įmonė / .

Vilniečiams vandenį tiekiančios įmonės buvęs ilgametis vadovas B.Miežutavičius ketvirtadienį stojo prieš teismą.

Šiuo metu Lietuvos vandens tiekimo asociacijai vadovaujantis 46 metų vyriškis kaltinamas buvusioje darbovietėje neteisėtai išsimokėjęs įspūdingą 35 tūkst. 830 Lt priedą.

Maža to, tikrinant nustatyta, kad dar apie 800 tūkst. Lt gavo kiti bendrovės darbuotojai, tačiau teisėsaugininkai neturi įrodymų, jog priedus pavaldiniams B.Miežutavičius mokėjo neteisėtai.

Pagal Baudžiamojo kodekso 183 straipsnio 1 dalį teisiamam B.Miežutavičiui už svetimo turto pasisavinimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Buvęs „Vilniaus vandenų“ vadovas galimai gautą priedą savo iniciatyva jau grąžino į įmonės sąskaitą, tačiau Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo posėdyje savo kaltę neigė.

Skandalinga istorija apie priedų mokėjimą „Vilniaus vandenų“ darbuotojams išaiškėjo 2007-aisiais, kai tuo metu bendrovės ekonomikos direktore buvo paskirta Rūta Vainienė, primena delfi.lt. Patikrinusi dokumentus ji nustatė, kad darbuotojams „ekonomiškai negirdėta ir neregėta forma“ yra išmokėti astronominiai priedai.

„Visos lėšos buvo mokamos iš įmonės sąskaitos, kitaip tariant, iš tų pinigų, kuriuos žmonės sumokėjo už vandenį“, – ką šios dienos teismo posėdyje sakė R.Vainienė, cituoja delfi.lt.

Tuo metu įmonės valdybai vadovavęs Žilvinas Šilgalis sakė, kad B.Miežutavičius sau priedą skyrė tuo metu, kai jau žinojo, jog bus atleistas iš generalinio direktoriaus pareigų: „2006-ųjų pavasarį valdyba ketino B.Miežutavičių atleisti iš pareigų kaip praradusį pasitikėjimą, bet jis tada gavo nedarbingumo pažymą ir ilgai sirgo. 2007-ųjų sausio pradžioje jis grįžo į darbą, žinojo, kad netrukus bus surengtas valdybos posėdis ir jame bus atleistas, jis sausio pradžioje pasirašė įsakymą dėl priedų skyrimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius