-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmona Danutė kalta, nes valdišką benziną pylėsi į savo „Porsche“

​Kėdainių rajono apylinkės teismas pavasarį buvo išteisinęs buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmoną Danutę Matuzienę, kuri kaltinama svetimo turto pasisavinimu ir dokumentų suklastojimu. Aukštesnės instancijos teismas rudenį D.Matuzienei smogė be gailesčio.
Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė
Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė / matuzas.lt nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme buvo išnagrinėtas prokuratūros apeliacinis skundas byloje, kurioje kaltinamoji – buvusio Seimo nario žmona D.Matuzienė. Moteris apeliacinės instancijos teismo pripažinta kalta.

D. Matuzienė buvo kaltinta svetimo turto pasisavinimu ir dokumentų klastojimu – t. y. tuo, kad dirbdama VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba Mokymo skyriaus renginių koordinatore, panaudojo šios tarnybos benziną asmeninėms kelionėms. Siekdama pateisinti išvažinėtus degalus moteris suklastojo automobilio „Porsche“ kelionės lapus ir pateikė juos tarnybos buhalterijai. Apylinkės teismas D.Matuzienę buvo išteisinęs.

Kauno apygardos teisme buvo nagrinėjamas prokuratūros apeliacinis skundas, kuriame buvo prašoma apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį panaikinti ir D.Matuzienę pripažinti kalta, pasakojama Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Gintarės Veželytės penktadienį paviešintame pranešime. 

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi byloje esančius įrodymus, apeliacinio skundo motyvus, atlikusi dalinį įrodymų tyrimą ir išklausiusi proceso dalyvius, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas padarė bylos aplinkybių neatitinkančias išvadas dėl B. Matuzienės veiksmuose jai inkriminuotų nusikalstamų veikų požymių nebuvimo, todėl apylinkės teismo nuosprendis turi būti naikinamas kaip neteisėtas ir nepagrįstas, neatitinkantis byloje nustatytų faktinių įrodymų. 

Skirdama bausmę, teisėjų kolegija atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, moters asmenybę, atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą ir skyrė galutinę subendrintą bausmę – 100 MGL (13 000 Lt) baudą ir įpareigojo ją sumokėti per šešis mėnesius. Teismas taip pat nusprendė iš D.Matuzienės išieškoti 4680,36 Lt (už sunaudotus degalus) valstybės naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius