-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusių teisėjų Savickų bylą nagrinės Kaune

Lietuvos apeliacinis teismas buvusių teisėjų R. ir V. Savickų, jų dukros J. Savickaitės ir bankroto administratoriaus A. Kleivos baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Kauno apygardos teismui.
Kaltinamieji A.Kleiva, J.Savickaitė ir V.Savickienė teisme.
Kaltinamieji A.Kleiva, J.Savickaitė ir V.Savickienė teisme. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Apeliacinio teismo pranešime, apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad yra pagrindai perduoti šią bylą nagrinėti kitos apygardos teismui, kadangi Vilniaus apygardos teisme dirba anksčiau Vilniaus m. 2 apylinkės teisme dirbęs teisėjas, įtrauktas į bylą nagrinėjančią kolegiją, ir buvusi šio teismo pirmininkė, o šiame teisme anksčiau dirbo ir viena kaltinamųjų J. Savickaitė. Ją iš darbo atleido buvusi apylinkės teismo pirmininkė, dabartinė šio teismo teisėja. Taip pat pagrindu pripažintas ir faktas, kad Vilniaus apygardos teisme dirba ir artima V. Savickienės giminaitė.

Primename, kad 2011 m. spalio 26 d. Vilniaus apygardos teisme, kuriame ši byla turėjo būti nagrinėjama, buvo gautas R., V. ir J. Savickų pareiškimas, kuriuo kaltinamieji reiškia nušalinimą visam Vilniaus apygardos teismui. Pareiškimas motyvuojamas siekiu užtikrinti teisingumo interesus, tuo, kad byla paskirta pažeidžiant skirstymo teisėjams tvarką ir pan. Todėl kaltinamieji teigė, kad byla šiame teisme nebus nagrinėjama užtikrinant jiems teisę į teisingą ir nešališką teismą.

Bylą nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo kolegija 2011 m. gruodžio 14 d. nuo bylos nagrinėjimo nusišalino. Gruodžio 19 d. Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą, prašydamas spręsti klausimą dėl bylos perdavimo kitam apygardos teismui.

Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius