-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla dėl daugiabučių renovacijos: Šiauliuose nuteisti Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros darbuotojos bei statybininkas

Šiaulių apylinkės teismas 2013 m. birželio 21 d. paskelbė nuosprendį vienoje iš baudžiamųjų bylų dėl korupcijos vykdant daugiabučių namų modernizavimą, antradienį praneša STT atstovai.
Plyta
Plyta / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Teismas kaltomis dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo pripažino Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros prie Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Šiaulių padalinio vyresniąją specialistę Birutę Jankauskienę ir konsultantę Elvyrą Balčiūnienę, šios statybos techninės priežiūros vadovę. Joms skirtos bausmės – 3 250 litų baudos.

Be to, E.Balčiūnienei atimta teisė vieniems metams užsiimti veikla, susijusia su ypatingo statinio statybos techninės priežiūros vadovo pareigomis.

Kaltu dėl padėjimo piktnaudžiauti pripažintas ir vienos bendrovės statybų vadovas Antanas Kontrimas, kuriam taip pat skirta bausmė – 3 250 litų bauda.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad vykdant rangos darbų konkursus dėl keleto daugiabučių namų renovavimo Šiauliuose ir Kelmėje buvo klastojami dokumentai ir piktnaudžiaujama tarnyba, rengiamų konkursų sąlygose reikalavimai pateikiami taip, kad būtų suteikiama galimybė iš anksto numatytai statybų bendrovei dalyvauti konkursuose ir juos laimėti.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius