Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių kontrabandą išdavė nelogiškas maršrutas

Vilniaus muitininkai ketvirtadienį sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo į Lietuvą mėginta įvežti apie 1 mln. 500 tūkst. litų vertės rusiškų cigarečių kontrabandą. Nelegalūs rūkalai vilkike buvo paslėpti po pušinių lentų kroviniu, teigiama pareigūnų išplatintame pranešime spaudai.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VTM nuotr.

Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai, patruliuodami kelyje Vilnius–Utena, sustabdė patikrai įtarimų sukėlusį krovininį vilkiką „Daf“ su puspriekabe „Smiths“. Vairuotojas, mūsų šalies pilietis V.L., sakėsi iš Gomelio vienai įmonei gabena pušines lentas ir jokių neleistinų daiktų ar prekių automobilyje neveža. Tačiau muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė vairuotojo nelogiškai pasirinktas maršrutas: vilkikas vyko kone priešinga kryptimi, nei dokumentuose buvo nurodyta įmonė, kuriai jis turėjo nuvežti lentas. Pareigūnų įtarimus sustiprino ir staiga pakitęs vairuotojo elgesys – vyras visaip mėgino išsisukti nuo muitinio tikrinimo, negalėjo paaiškinti, kodėl Vilniuje esančiai įmonei lentos gabenamos per Molėtus ar net per Uteną.

Ne paslaptis, kad dėl sudėtingos tokius krovinius gabenančių vilkikų patikros, kontrabandininkai dažnai juose mėgsta slėpti kontrabandą. Vilkiką nulydėjus į patikrai skirtą angarą paaiškėjo, kad iš pušinių lentų padarytame „specialiame karste“ buvo suslėptos dėžės su kontrabandinėmis cigaretėmis. Iš viso muitinės pareigūnai ten rado apie 225 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“. Sulaikytos kontrabandos vertė – apie 1 mln. 500 tūkst. litų.

Vilkikas su puspriekabe ir kontrabandinių cigarečių krovinys sulaikyti. Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius