Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių kontrabandininkas nuo pareigūnų paspruko su policininko rankine ir pinigais

Šią savaitę Tauragės rajono apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Kaip ir prašė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, 25 m. tauragiškiui teismas skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant atvirojoje kolonijoje.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, penkis kartus teistas P.M. šeštąjį kartą nuteistas už tai, kad ne tik nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų perspėjimams sustoti, bet ir vienam iš jų jėga pasipriešino. 

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, kad minėtas įtariamasis gali gabenti kontrabandines cigaretes, 2009 m. lapkričio 16 d. Tauragėje surengė reidą, kurio metu vieno tauragiškio kieme pamatė, kaip įtariamasis iš automobilio į garažą bandė iškrauti kažkokias dėžes.

Neuniformuotiems pareigūnams prisiartinus prie automobilio, kuriame, kaip įtariama, buvo sukrautos kontrabandinės cigaretės ir sušukus „stok, policija“ bei parodžius tarnybinį pažymėjimą, P.M. įšoko į automobilį, sudavė keletą smūgių arčiausiai jo buvusiam pareigūnui, o jam bandant sustabdyti nuvažiuojantį automobilį, jo durelėmis nubloškė policininką į šoną.

Įtariamasis iš įvykio vietos pabėgo, su savimi nusiveždamas  ir į automobilio saloną per grumtynes įkritusią pareigūno rankinę su tarnybiniu pažymėjimu. 

Paskelbus įtariamojo paiešką, jis du mėnesius nuo teisėsaugos slapstėsi, o sulaikytas savo kaltės nepripažino ir pateikė savo įvykių „versiją“ – neva jis su drauge pas pažįstamą atvežęs bulves, o ko iš jo norėję į kiemą atvykę vyrai – nesupratęs. 

Pareigūno rankinę keistomis aplinkybėmis netoli savo namo neva radęs namo savininkas, kuris, pamatęs, kad rankinė priklauso policijos pareigūnui, kaip sąžiningas pilietis ją kitą dieną atnešė į policiją. Permirkusioje rankinėje trūko 900 litų, du joje buvę mobilieji telefonai buvo sugadinti.

Teismas, skirdamas bausmę, nepatikėjo šiomis kaltinamojo bei jo liudytojų versijomis ir be realios laisvės atėmimo bausmės tauragiškiui priteisė padengti ir pareigūno patirtus materialinius nuostolius – 1 tūkst. 860 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius