-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Cigarečių kontrabandininkas nuo pasieniečių spruko ir automobiliu, ir pėsčiomis

Prie sienos su Lenkija po gaudynių sulaikytas lengvuoju automobiliu kontrabandines cigaretes gabenęs Vilkaviškio gyventojas.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Trumpalių kaimu patikrinti stabdė lengvąjį automobilį Volkswagen Passat. Jį vairavęs asmuo, išvydęs uniformuotus VSAT pareigūnus, apsisuko ir dideliu greičiu nuvažiavo Vaiponiškės kaimo link.

Bėglį pasieniečiai apie 3 kilometrus persekiojo tarnybiniu automobiliu. Volkswagen Passat vairuotojas iš kelio pasuko į pievą, paliko savo transporto priemonę ir bandė pabėgti. Vyrą pasieniečiai prisivijo ir sučiupo už pusantro kilometro.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 39 metų Vilkaviškio gyventojas. Jo vairuotame automobilyje VSAT pareigūnai aptiko 6 tūkst. 880 pakelių cigarečių „Jing Ling“ ir „Viceroy“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos gabenimo. Cigaretes vežusiam vyrui taip pat gresia administracinė atsakomybė už nepaklusimą reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Vilkaviškietį po apklausos Lazdijų pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis ir kontrabandinių cigarečių krovinys laikinai saugomi Lazdijų rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius