-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Cigarečių slėptuvę ant ratų sustabdė geležinkelio bėgiai

Nuo Lazdijų pasieniečių sprukęs lengvojo automobilio vairuotojas nesuvaldė savo transporto priemonės ir pervažoje pakibo ant geležinkelio bėgių. Paaiškėjo, kad mašina buvo paversta slėptuve ant ratų.
Kontrabandinės cigaretės ant bėgių pakibusiame automobilyje
Kontrabandinės cigaretės ant bėgių pakibusiame automobilyje / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės ant bėgių pakibusiame automobilyje
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės ant bėgių pakibusiame automobilyje

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad šeštadienį naktį VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Senosios Radiškės kaimu patikrinti stabdė lengvąjį automobilį Mazda 626.

Jo vairuotojas nepakluso uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo. Bėglį persekioję VSAT pareigūnai už puskilometrio automobilį rado pakibusį ant geležinkelio bėgių.

Manoma, kad Mazda 626 vairavęs asmuo posūkyje nesuvaldė automobilio, nuslydo nuo geležinkelio pervažos ir ratais įstrigo tarp bėgių. Vairuotojui pavyko pasprukti.

Geležinkelio linija Mockava – Trakiškiai į Lenkiją pirmyn ir atgal vyksta krovininiai ir keleiviniai traukiniais. Laimingo atsitiktinumo dėka tuo metu joks sąstatas nevyko ir VSAT pareigūnai nutempė lengvąjį automobilį į saugią vietą.

Mašina buvo pristatyta į Lazdijų rinktinę. Sekmadienį ryte VSAT pareigūnai išsamiai patikrinimo transporto priemonę ir joje aptiko net tris kontrabandinių cigarečių slėptuves.

Lengvojo automobilio durelėse, stoge, už salono apdailos detalių, bei po atsarginio rato dėtuve įrengtame dvigubame dugne pasieniečiai rado 2 tūkstančius 760 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Viceroy“ su baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Automobilis ir rastieji rūkalai laikinai saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje. Pasieniečiai aiškinasi, kas vairavo cigarečių prigrūstą mašiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius