-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Cigarečių slėptuvė - mašinos padangose

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė automobilį, kurio padangos, kaip nustatyta vėliau, buvo grūste prigrūstos cigarečių.
Kontrabandinės cigaretės padangoje
Kontrabandinės cigaretės padangoje / VSAT nuotr.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos, paaiškėjo, kad transporto priemonė kėlė grėsmę ir eismo saugumui – jos padangų slėgis beveik du kartus viršijo normą.

Antradienį Varėnos rinktinės operatyvininkai ir Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo pasienio kontrolės punkte patikrino į Lietuvą vykusį automobilį Audi 100.

Jį vairavo tvarkingus asmens dokumentus ir transporto priemonės turintis 39 metų Druskininkų gyventojas. VSAT pareigūnai iš karto atkreipė dėmesį, jog automobilis keliu rieda itin lėtai, o jo padangos – labai plačios, nebūtingos tokios markės mašinoms.

Pasieniečius pribloškė faktas, kad vyras padangas buvo pripūtęs taip, jog šios galėjo sprogti bet kurią akimirką. Slėgis jose siekė net 5 atmosferas, kai tuo tarpu įprastas lengvųjų automobilių padangų slėgis yra šiek tiek daugiau kaip 2 atmosferos.

Paaiškėjo, kad visas keturias padangas druskininkietis grūste prigrūdo baltarusiškų cigarečių. Jose VSAT pareigūnai aptiko 770 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Premier“. Viso rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai Audi vairuotojui  pradėjo administracinę teiseną.

Po apklausos vyras paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į Druskininkų miesto apylinkės teismui. Jo gabenti rūkalai ir automobilis laikinai saugomi Druskininkų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius